​Έναν άγριο καυγά φέρεται να είχαν η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον λίγες μέρες πριν τελικά χάσει τις εκλογές από τον Ντοναλντ Τραμπ για το ποιος ευθύνεται που τα ποσοστά δημοτικότητάς της έπεφταν συνεχώς.

Όπως αναφέρει η Dailymail, ο Μπίλ Κλίντον θύμωσε τόσο πολύ που πέταξε το κινητό του τηλέφωνο από τη στέγη του σπιτιού τους στο Αρκάνσας.

Άνθρωπος από το περιβάλλον των Κλίντον που επικαλείται η εφημερίδα, υποστήριξε ότι η Χίλαρι κατηγόρησε τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ για τα χαμηλά ποσοστά της μετά την επανεκκίνηση της έρευνας για τα περιβόητα email της .

Αντίθετα ο Μπιλ φέρεται να κατηγόρησε τον Ρόμπι Μουκ, τον Τζον Ποντέστα και την ίδια τη Χίλαρι, υποστηρίζοντας ότι οι τρεις τους δεν άκουγαν τις επιπτώσεις της αδύναμης οικονομίας στις ζωές εκατομμυρίων ψηφοφόρων της εργατικής τάξης.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι αυτό που ενόχλησε περισσότερο τον Μπιλ Κλίντον ήταν ότι ο�� σύμβουλοι της Χίλαρι τον άφησαν στο περιθώριο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας της.

«Ήμουν με τον Μπιλ στο Λιτλ Ροκ όταν είχε τον καβγά με τη Χίλαρι στο τηλέφωνο και κατηγορούσε τον Κόμεϊ για την επανεκκίνηση της έρευνας. Ο Μπιλ δεν δέχτηκε τη δικαιολογία πως ο Κόμεϊ θα έφερνε την ήττα στις εκλογές. Για εκείνον το φταίξιμο βάραινε τον Ρόμπι Μουκ, τον Τζον Ποντέστα και τη Χίλαρι επειδή δεν άκουγαν για τις επιπτώσεις της αδύναμης οικονομίας στους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης. Το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους έγινε κατακόκκινο και ανησύχησα ότι θα πάθαινε καρδιακή προσβολή. Θύμωσε τόσο πολύ που πέταξε το τηλέφωνό του από τη στέγη του ρετιρέ προς τον ποταμό Αρκάνσας», είπε ο συνεργάτης του Κλίντον στην εφημερίδα.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επανειλημμένα υπογραμμίσει τόσο στη Χίλαρι, όσο και στους συνεργάτες της ότι πρέπει να συνδεθούν με ανθρώπους που είχαν μείνει πίσω από τις επαναστάσεις στην τεχνολογία και την παγκοσμοιοποίηση.

«Ο Μπιλ είπε ότι οι συνεχείς επιθέσεις στον Τραμπ για τα ελαττώματά του έκαναν το προσωπικό της Χίλαρι και τα media χαρούμενα, αλλά αυτό δεν ήταν ένα μήνυμα που είχε απήχηση στους ψηφοφόρους. Ο Μπιλ εμφανιζόταν πάντα στις εκστρατείες του ως ένας άνθρωπος που ένιωθε τον πόνο σου, αλλά η Χίλαρι έβγαινε ως μια γυναίκα που τσαντιζόταν από τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ και όχι ως μια γυναίκα που προσπαθούσε να κάνει καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων της εργατικής τάξης», τόνισε ο συνεργάτης του Μπιλ.

Σύμ��ωνα με τον ίδιο, ο Μπιλ επέκρινε επίσης την απόφαση της συζύγου του να απορρίψει πρόσκληση για να παρεβρεθεί σε εκδήλωση για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ με το σκεπτικό ότι οι λευκοί καθολικοί δεν ήταν το κοινό που χρειαζόταν να προσεγγίσει.

«Ο Μπιλ είπε επίσης ότι πολλοί Αφρικανοί Αμερικανοί ήταν βαθύτατα απογοητευμένοι με τα αποτελέσματα της 8ετούς διακυβέρνησης Ομπάμα. Παρά την κυβερνητική βοήθεια οι μαύροι δεν ήταν καθόλου καλύτερα από οικονομική άποψη και το έγκλημα κατέστρεφε τις κοινότητές τους. Είπε στη Χίλαρι ότι θα έπρεπε να πάει στη νότια πλευρά του Σικάγο και να καταδικάσει τη βία εκτός ελέγχου», είπε.

Τέλος, ο Μπίλ Κλίντον παραδέχθηκε ότι η επανεκκίνηση της έρευνας προκάλεσε προβλήματα στη Χίλαρι, αλλά πίστευε ότι αυτό θα έχει μικρή έκβαση στο αποτέλεσμα.

«Μεγάλο μέρος του θυμού του οφειλόταν στο γεγονός ότι οι σύμβουλοί της τον είχαν αφήσει στο περιθώριο. Δεν τον άκουγαν και εξοργιζόταν. Η Χίλαρι του είπε ότι οι ιδέες του ήταν παλιομοδίτικες και πως είχε χάσει την επαφή», είπε.