​Την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα σχολιάζουν τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Tο αμερικανικό δίκτυο CNN παρουσιάζει εκτενή ρεπορτάζ από την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα και κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

proxy.jpg

To BBC News αναφέρει τη δήλωση του προέδρου Ομπάμα ότι η Ελλάδα είναι μία μόνο από τις 5 χώρες του ΝΑΤΟ που δαπανά 2% του ΑΕΠ για την άμυνά της, ακόμη και σε δύσκολες εποχές.

obamaathenscnn.jpg

To Γαλλικό AFP σχολίασε την αναφορά Ομπάμα στο προσφυγικό και την συμπόνια του ελληνικού λαού.

Με τίτλο Ο Ομπάμα στην Ελλάδα: ιστορικές εντάσεις και απειλή σαμποτάζ, η ηλεκτρονική έκδοση του Nouvel Observateur δημοσιεύει ρεπορτάζ για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ αναφέροντας ότι ο εάν ο Αμερικανός πρόεδρος επιδιώκει να αφήσει το στίγμα του στην Ιστορία, ο Αλέξης Τσίπρας υπολογίζει στην επίσκεψή του για να βαρύνει στο ζήτημα της διαγραφής χρέους.

obamaathensreuters.jpg

Όμως οι δύο άνδρες είναι πιθανόν να δουν τους στόχους τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση από πολύ σοβαρή αναταραχή την οποία προκαλεί η επίσκεψη στην Αθήνα.

Η δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα ότι η λιτότητα μόνη δεν μπορεί να οδηγήσει στην ευημερία, δίνει τους τίτλους των γαλλικών εφημερίδων και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων που καλύπτουν στην επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα.

Η λιτότητα από μόνη δεν επιτρέπει την επίτευξη της ευημερίας, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα που επισκέπτεται την Αθήνα, στη στιγμή που η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα δύσκολων μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι πιστωτές της, γράφει η εφημερίδα Le Monde στην ηλεκτρονική της έκδοση.

obamaathensguardian.jpg

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης την αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στο θέμα της προσφυγικής κρίσης. Ο κόσμος είναι ευγνώμων προς την Ελλάδα για την ανθρωπιστική της συμπόνοια και για τον θετικό τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίσθηκε την προσφυγική κρίση, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να μην αφήσουμε μία και μόνη χώρα να φέρει ολόκληρο το βάρος αυτών των προβλημάτων, αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Radio France International.

Μετά από χρόνια καχεξία η Ελλάδα φαίνεται ότι ξαναστέκεται στα πόδια της. Έτσι, τόσο περισσότερο ο Αλέξης Τσίπρας ζητά με έμφαση ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους και ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκει αρωγό τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.

obamaathensyahoo.jpg

Οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν και στο μέλλον την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Μια δυνατή Ευρώπη είναι σημαντική και για την Ευρώπη και για τον κόσμο, γράφει στην ηλεκτρονική σελίδα της σελίδα η Frαnkfurter Allgemeine Zeitung.

Το άρθρο του οικονομικού φύλλου WSJ, στην ηλεκτρονική του έκδοση περιλαμβάνει επίσης μια ανάλυση ανάλογη όλων των υπολοίπων ΜΜΕ στην Αμερική. Παραθέτει την επιθυμία του προέδρου να κάνει σαφή την έννοια της συνέχειας του αμερικανικού κράτους και της πολιτικής του, εν όψει της ανάληψης καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ.