​Σάλο αντιδράσεων προκάλεσε το ρατσιστικό σχόλιο μέσω Facebook που έκανε μια διευθύντρια ενός αναπτυξιακού οργανισμού στη Δυτική Βιρτζίνια για την Μισέλ Ομπάμα, και στο οποίο συμφώνησε η Δήμαρχος της κομητείας Clay.

191016193438_8136.jpg
Όπως πρώτο ανέφερε το WSAZ-TV, όλα ξεκίνησαν όταν η Πάμελα Ράμσεϊ Τέιλορ (διευθύντρια του Clay County Development Corp), έγραψε στο Facebook της:

«Θα είναι αναζωογονητικό να έχουμε μία αριστοκρατική, όμορφη, αξιοπρεπή Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο. Κουράστηκα να βλέπω έναν πίθηκο σε τακούνια».

191016193441_1974.jpg

Στο ρατσιστικό σχόλιο απάντησε η δήμαρχος της Πολιτείας Clay, Μπέβερλι Γουέλινγκ, λέγοντας:

«Μόλις μου έφτιαξες την ημέρα Παμ».

Παρόλο που η ανάρτηση διαγράφηκε αργότερα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και πολλοί ζητούν στα social media να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους και οι δύο γυναίκες. Μάλιστα, αυτό απαιτεί και μία διαδικτυακή αίτηση, που ήδη έχει συγκεντρώσει σχεδόν 2.000 υπογραφές.

Η Τέιλορ απολογήθηκε για το σχόλιό της, ενώ δήλωσε ότι δέχθηκε επίπληξη στη δουλειά της, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό και ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρη για το αν θα παραμείνει στη θέση της. Αν και ανέφερε ότι λυπάται για αυτό που έγινε, πρόσθεσε ότι η κατάσταση εξελίχθηκε σε «έγκλημα μίσους εναντίον μου», και υποστηρίζει ότι τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους.