Διαδηλωτές σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ σχεδιάζουν να κατακλύσουν τους δρόμους και σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο.

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στην πόλη της Νέας Υόρκης και το Όκλαντ της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.

Χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Αμερικής διαδηλώνουν αφότου έγινε γνωστό ότι στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ο Τραμπ εξασφάλισε λιγότερες λαϊκές ψήφους, ωστόσο συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους στο σώμα των 538 εκλεκτόρων κι επομένως αναδείχθηκε στον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι κινητοποιήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές και οι πολίτες καταγγέλλουν τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ για περιορισμό της μετανάστευσης, καταγραφής των μουσουλμάνων αλλά και τις αναφορές σε βάρος του πρώην πρωταγωνιστή τηλεριάλιτι για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών.

Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν και αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν.

Φωνάζοντας το σύνθημα «δεν είσαι ο πρόεδρός μου» και «η αγάπη νικά το μίσος», οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν χθες πορείες στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και σε άλλες πόλεις, υποστηρίζοντας ότι ο μεγιστάνας απειλεί τα πολιτικά κι ανθρώπινα δικαιώματά τους.