​Ο Μπάρακ Ομπαμα κατά την παραμονή του στην χώρα μας θα μετακινείται με το προεδρικό αυτοκίνητο των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα θωρακισμένο όχημα, που όμοιό του δεν υπάρχει στον πλανήτη.

Στο ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή, θα δείτε την ακτινογραφία του συγκειμένου αυτοκινήτου, που δίκαια ονομάζεται από τον αμερικανό πρόεδρο ως το... τέρας!

Είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει τον Πρόεδρο από τρομοκρατικές επιθέσεις. Το θωρακισμένο προεδρικό αυτοκίνητο επονομαζόμενο ως Cadillac One, είναι πιο εύστοχα γνωστό ως «The Beast», δηλαδή το τέρας.

Το όχημα της General Motors που μεταφέρει τον πρόεδρο Ομπάμα, καθώς δεν μπαίνει σε άλλο όχημα, κοστίζει περισσότερο από 1 εκ. δολάρια. Έχει μήκος 5,5 μέτρα, ύψος 1,8 μέτρα ζυγίζει 8 τόνους. Κάτω από το καπό μεταφέρει μια μηχανή 6,5 λίτρων, έχει μέγιστη ταχύτητα σχεδόν 100 χιλιόμετρα, τα οποία μπορεί να φτάσει μόλις σε 15 δευτερόλεπτα για το βάρος που έχει.

To θωρακισμένο όχημα της General Motors είναι το ασφαλέστερο όχημα στον πλανήτη. Οι πόρτες είναι αδιαπέραστες καθώς είναι κατασκευασμένες από χάλυβα πάχους 20 εκατοστών και κάθε πόρτα ζυγίζει όσο η πόρτα ενός αεροσκάφους Boeing 747.

Λάστιχα ενισχυμένα από Κέβλαρ - αλεξίσφαιρο υλικό, που μπορεί να κινηθεί το όχημα, ακόμη και αν καταστραφούν.

Στο πορτμπαγκάζ του οχήματος υπάρχει η ενισχυμένη δεξαμενή καυσίμων με αφρό που προστατεύει σε περίπτωση έκρηξης απ�� οβίδες. Υπάρχουν επίσης φιάλες οξυγόνου σε περίπτωση ανάγκης.

Τα παράθυρα του «τέρατος» είναι αδιαπέραστα, καθώς ούτε όπλα τύπου μάγνουμ δεν τα ραγίζει. Ανοίγουν μόλις 7 εκατοστά, για να μπορεί ο οδηγός να συνομιλήσει με τους μυστικούς πράκτορες που τρέχουν κατά μήκος του αυτοκινήτου στις επίσημες εμφανίσεις του Πλανητάρχη.

Το σασί της λιμουζίνας είναι ενισχυμένο από ατσάλι, προκειμένου να προστατεύεται ο υψηλός ένοικος του από βόμβες και εκρήξεις.

Το αμάξωμα όλο έχει επικάλυψη θωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Διπλής σκληρότητας αλουμίνιο, τιτάνιο και κεραμικού, προκειμένου να διασπά βλήματα που βάλλουν κατά του οχήματος.

Έξι άτομα μυστικών υπηρεσιών συνοδεύουν τον πρόεδρο μέσα στην Λιμουζίνα. Ο πρόεδρος Ομπάμα, έχει δορυφορικό τηλέφωνο, απευθείας γραμμή με τον Αντιπρόεδρο και το πεντάγωνο.

Τον αμερικανό πρόεδρο διαχωρίζει τζαμαρία, ενώ υπάρχει και κουμπί πανικού στην διάθεσή του. Δορυφορικό σύστημα γνωρίζει την γεωγραφικό σημείο του οχήματος με ακρίβεια του μέτρου.

Μέσα στο όχημα υπάρχει επίσης και οπλισμός, ικανός να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτη περίσταση. Νυχτερινές κάμερες, δακρυγόνα, αλλά και φιάλες αίματος με τον τύπο του Αμερικανού προέδρου, φυλάσσεται σε περίπτωση που χρειαστεί.

Στην ταινία δράσης «Λευκός Οίκος» παρουσιάζονται οι ικανότητες του προεδρικού οχήματος…

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέες συστήματα ασφαλείας ενισχύουν το προεδρικό όχημα κάτω από άκρα μυστικότητα.

Αυτό που δεν πρόβλεψαν οι αμερικανοί για την ασφάλεια του προέδρου είναι κάτι το… πολύ απλό. Τα σαμαράκια στους δρόμους.

Το 2011 όταν ο Μπάρακ Ομπάμα επισκέφθηκε το Δουβλίνο, βγαίνοντας από την αμερικανική πρεσβεία… το τέρας κόλλησε… και τα συστήματα ασφαλείας εκμηδενίστηκαν στο δευτερόλεπτο…. Προς απογοήτευση του συγκεντρωμένου πλήθους!