​Έναν χρόνο μετά από το χτύπημα των τζιχαντιστών στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, που στοίχισε τη ζωή σε 89 ανθρώπους, ο συναυλιακός χώρος άνοιξε ξανά απόψε με μια ιστορικής σημασίας συναυλία του Βρετανού τραγουδιστή Sting.

sti1.jpg
Κατά την έναρξη της συναυλίας του, ο 65χρονος μουσικός κάλεσε το κοινό να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα στις 13 Νοεμβρίου του 2015, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

sti2.jpg
«Αυτή τη βραδιά, πρέπει να συμβιβάσουμε δύο αποστολές: καταρχάς να θυμηθούμε εκείνους που έχασαν την ζωή τους στην επίθεση, κατόπιν να γιορτάσουμε την ζωή, τη μουσική σε αυτόν τον ιστορικό χώρο», όπου σκοτώθηκαν 90 θεατές πριν από έναν χρόνο, ενώ παρακολουθούσαν μια συναυλία, είπε ο διάσημος καλλιτέχνης προς το πλήθος, μιλώντας στη γαλλική γλώσσα.
sti3.jpg
Ο Στινγκ, ο οποίος είχε δώσει συναυλία στο Μπατακλάν με τους Police στις 23 Απριλίου 1979, είχε δηλώσει πριν την έναρξη της συναυλίας ότι «θα σεβαστεί τη μνήμη αυτών που χάθηκαν». Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν εδώ και αρκετές εβδομάδες ενώ η αίθουσα του Μπατακλάν, μέγιστης χωρητικότητας 1.497 ατόμων, γέμισε με πολλούς προσκεκλημένους - κυρίως τις οικογένειες των θυμάτων - και ελάχιστους επισήμους.
sti5.jpg

Διαβάστε επίσης:

Ξαναζωντανεύει σήμερα το Μπατακλάν με τη φωνή του Στινγκ - Ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις