​Ένας ολόκληρος στρατός από ειδικούς πράκτορες συνοδεύει σε κάθε ταξίδι του τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Οι μετακινήσεις του γίνονται με το αεροσκάφος το Air Force one, ενώ με μεταγωγικά αεροσκάφη γίνεται η μεταφορά των θωρακισμένων οχημάτων του προέδρου και της συνοδείας του, αλλά και του υπερσύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού των αμερικανών πρακτόρων.

Το προεδρικό αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει 70 επιβάτες και 26 μέλη πλήρωμα. Διαθέτει γραφείο και αίθουσα συσκέψεων, καθώς και ένα εκτεταμένο κέντρο επικοινωνών. Οι μετακινήσεις του αμερικανού και των συνεργατών του γίνονται με αυτό.

Για την ασφάλεια του αμερικανού πρόεδρου υπάρχει και δίδυμο Air Force one. Από τη στιγμή που το μπόινγκ 747 προσγειωθεί στο αεροδρόμιο προορισμού. Ο πρόεδρος και η συνοδεία του επιβιβάζονται στα θωρακισμένα οχήματα που έχουν μεταφερθεί εκεί με μεταγωγικά αεροσκάφη.

Με τα μεταγωγικά αεροσκάφη μεταφέρεται ο οπλισμός και ο υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός των ειδικών πρακτόρων που συνοδεύουν τον αμερικανό πρόεδρο.

Έχουν στη διάθεσή τους συστήματα απενεργ��ποίησης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και κατάρριψης ντρόουν.

Επίσης έχουν εξοπλισμό απενεργοποίησης εκρηκτικών μηχανισμών.

Εκατοντάδες εκπαιδευμένοι Αμερικανοί της secret service είναι η σκιά του πλανητάρχη. Ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολίζονται στις ταράτσες κτιρίων σε καίρια σημεία κατά μήκος των διαδρομών που ακολουθεί ο πρόεδρος.

Η θωρακισμένη λιμουζίνα του Αμερικανού προέδρου αποκαλείται "Θηρίο". Δεν είναι όμως μόνο μία.

Υπάρχουν και άλλα πανομοιότυπα οχήματα ώστε κατά τις μετακινήσεις του να μην ξέρει κάποιος ποιος είναι το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον πλανητάρχη.

Διαβάστε επίσης:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Αντιτρομοκρατική εν όψει επίσκεψης Ομπάμα-Τι αποκαλύπτει το STAR

Ο Ομπάμα έρχεται και η Αθήνα βράζει! Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα, πεδίο μάχης το Πολυτεχνείο