​Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα εμπλακούν τελικά σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ , σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Wall Street Journal!

Εάν οι ΗΠΑ εξαπέλυαν επίθεση εναντίον του Άσαντ «θα καταλήγαμε να πολεμάμε με τη Ρωσία», δήλωσε συγκεκριμένα π Τραμπ.

«Η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη ��υρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία» υποστήριξε ο Τραμπ, ο οποίος εμφανίστηκε επιφυλακτικός και για την υποστήριξη των ανταρτών κατά του ‘Ασαντ από τη Δύση: «Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ είχε τονίσει ότι ο νυν πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να μην είναι ο ιδανικός ηγέτης της χώρας αυτής, όμως πολλές από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που θα αναλάμβαναν την εξουσία εάν απομακρυνόταν θα μπορούσαν να αποδειχθούν χειρότερες.

Είχε προσθέσει ακόμα ότι η προτεραιότητά του στη Συρία θα είναι να εξαλε��φθεί το Ισλαμικό Κράτος, όχι να απομακρυνθεί ο Άσαντ από την εξουσία.