​Για λόγους ασφαλείας ματαιώθηκε η προγραμματισμένη ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στην Πνύκα, όπως σας έγραψε νωρίτερα το star.gr. Πιο πιθανός τόπος για να γίνει τελικά η ομιλία, είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου στεγάζεται το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Φάληρο. Μάλιστα Αμερικανοί πράκτορες βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και «χτένισαν» το Ίδρυμα.

Την ίδια ώρα, για τα σημεία «κλειδιά» της ομιλίας Ομπάμα στην Αθήνα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Μάρα Ζαχαρέα ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, θα στείλει μήνυμα στήριξης στις προσπάθειες της χώρας και του ελληνικού λαού για να εξέλθει της κρίσης. Όπως έγινε γνωστό ο κύριος Ομπάμα, θα πει ότι αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια της κρίσης. Θα τονίσει ότι το ελληνικό ζήτημα είναι θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά καθ’ όλη τη διάρκειας της θητείας του και θα συνεχίσει μέχρι την τελευταία ημέρα», σημείωσε.

Στη συνέχεια ο κύριος Ιγνατίου τόνισε: «Ο Ομπάμα θα επαινέσει την ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει κάνει στη νομοθέτηση και εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Επιπλέον θα τονίσει στις ομιλίες του και στις δηλώσεις του ότι υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει αλλά θα πει ότι “συμφωνούμε με το ΔΝΤ ότι η διευθέτηση του χρέους είναι καθοριστική για να επανέλθει η βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία”.

Θα εκφράσει τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει αν συνεχίσει να εστιάζει στην ��φαρμογή των μεταρρυθμίσεων και αν οι δανειστές της διασφαλίσουν μεταξύ άλλων την διευθέτηση του ελληνικού χρέους».

Στην ενημέρωση που έγινε από τον Λευκό Οίκο «αποκαλύφθηκε» λέει ο κύριος Ιγνατίου «ότι ο Ομπάμα ήθελε χρόνια να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι δεδομένης της βαθιάς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, θα φτάσει στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης. Θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βράδυ θα παρευρεθεί σε επίσημο δείπνο που δίνει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Την Τετάρτη θα επισκεφθεί τον Παρθενώνα και από εκεί θα κάνει δήλωση. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα είναι η τελευτ��ία αποχαιρετιστήρια ομιλία του την οποία και θα κάνει από την Ελλάδα και αυτό θα έχει τη σημασία του».