Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται να δεχτεί τον Μπαράκ Ομπάμα, τρέφοντας ελπίδες για τη ρύθμιση του χρέους και την στιγμή που η Τουρκία δεν σταματά να προκαλεί την χώρα μας, τα σημάδια που στέλνει το επιτελείο του Τραμπ μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για την Αθήνα.

Στενοί συνεργάτες του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, όπως ο απόστρατος αντιστράτηγος Μάικλ Φλιν (που θεωρείται φαβορί για το υπουργείο Άμυνας) και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, έσπευσαν να πάρουν θέση υπέρ της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται δε ότι και ο έτερος στενός συνεργάτης του Τραμπ και πιθανός επόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νιουτ Γκίνγκριτς, τυγχάνει... μέγας λάτρης του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο αντιστράτηγος Μάικλ Φλιν, σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα ασφαλείας και πιθανός επόμενος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, δημοσίευσε άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα «The Hill», με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου και τίτλο «Η σύμμαχός μας Τουρκία είναι σε κρίση και χρειάζεται την στήριξή μας».

Σε ανάλογο πνεύμα, μιλώντας στην τουρκική εφη��ερίδα «Hurriyet», ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, Μάικ Πενς, υπογράμμισε κι αυτός ότι η Τουρκία είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή, για να συνεχίσει προσθέτοντας ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τους δεσμούς με την Άγκυρα πίσω στο επίπεδο... παλαιών μεγαλείων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει κάνει ελάχιστες αναφορές στο ζήτημα της ελληνικής κρίσης και αυτές ιδιαίτερα λακωνικές. «Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα», είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του στο FOX. «Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα. Ή ακόμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία. Αυτοί μπορούν να χειριστούν την κατάσταση», είχε τονίσει.

Δείτε επίσης:

Ο Μπαράκ Ομπάμα φεύγει ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται! Τι έλεγε ο νέος πρόεδρος για το ελληνικό χρέος

Μόνο στο star.gr: Γιατί νίκησε ο Τραμπ - Τι σημαίνει για την Ελλάδα το…americanexit!

Νέα πρόκληση ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ήταν δικά μας, έχουν την ιστορία μας

Ο Ομπάμα ακυρώνει την ομιλία του στην Πνύκα, υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης