Ακυρώνεται για λόγους ασφαλείας η ομιλία που είχε προγραμματίσει ο Ομπάμα στην Πνύκα.

Οι Αμερικανοί επιτελείς, μετά και την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα που έλαβε χώρα στη Γαλλική Πρεσβεία, είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη τους, προετοιμάζοντας λεπτομερώς τις κινήσεις τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επαν��ξετάζονται όλα τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και οι χώροι στους οποίους θα παραστεί ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ένας εξ΄αυτών και η Πνύκα, η οποία έκριναν πως δεν θα είναι αρκετά ασφαλής για τον Ομπάμα, καθώς πρόκειται για ανοιχτό χώρο, τον οποίο θα μπορούν δύσκολα να έχουν υπό απόλυτο έλεγχο.

Έτσι, αν και η επίσημη εκδοχή για την αλλαγή των σχεδίων του Ομπάμα είναι οι κακές καιρικές συνθήκες, όλα δείχνουν πως η προγραμματισμένη ομιλία ακυρώθηκε καθαρά για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα, αναμένεται να λάβει χώρα στο ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος".

ΦΡΟΥΡΙΟ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ:

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η Αθήνα θα είναι «αστακός» τις ημέρες που θα βρίσκεται στη χώρα μας ο Μπάρακ Ομπάμα.

Περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του, θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν τους 3.000.

Μάλιστα από την περασμένη Τρίτη γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και υπαλλήλων της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του Ομπάμα καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μέτρων, οι Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν εξονυχιστικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτίρια και διαδρομές, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και οι επιχειρησιακές ομάδες που θα συνοδεύουν παντού τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι πριν από το προεδρικό αεροσκάφος, θα φτάσουν με άλλα αεροσκάφη τα θωρακισμένα αυτοκίνητα με τα οποία θα κινούνται ο Ομπάμα με την συνοδεία του, ενώ σε κάθε μετακίνηση θα κλείνουν οι δρόμοι μισή ώρα πριν, θα γίνονται συνεχώς έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με Αμερικανούς ειδικούς, ενώ θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Ρουβίκωνας ετοιμάζει «υποδοχή» στον Ομπάμα και καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟ τον αστυνομικό στη γαλλική πρεσβεία-Η χειροβομβίδα έσκασε στο 1 μέτρο