​Η Μπάμπα Βάνγκα, η τυφλή γερόντισσα που είχε προφητέψει το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, είχε προβλέψει ακόμα ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα είναι ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο τελευταίος.

Όπως είχε πει, «ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι μαύρος και ο τελευταίος». Μάλιστα πρόσθεσε ότι «τη στιγμή της αποχώρησής του θα επικρατεί μεγάλη οικονομική κρίση».

«Όλοι θα εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε αυτόν για να τη λήξει, αλλά θα συμβεί το αντίθετο. Θα οδηγήσει τη χώρα στον κατήφορο και θα ξεσπάσουν συγκρούσεις ανάμεσα στις βόρειες και νότιες πολιτείες», είχε προφητέψει η γυναίκα που πέθανε το 1996 σε ηλικία 85 ετών.

Κανείς πάντως δεν μπορεί να εξηγήσει τι εννοούσε η Μπάμπα Βάνγκα όταν έλεγε ότι ο Ομπάμα θα είναι ο τελευταίος πρόεδρος των ΗΠΑ και το γεγονός ότι είχε πέσει μέσα σε πολλές από τις προφητείες της έχει κάνει πολλούς να πλάθουν σενάρια συνομωσίας για το τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται ότι η «Νοστράδαμος των Βαλκανίων» φέρεται να προφήτεψε την Αραβική Άνοιξη και την έναρξη του πολέμου στη Συρία, τονίζοντας ότι θα λήξει στις 2043 με την εγκαθίδρυση ενός χαλιφάτου με πρωτεύουσα τη Ρώμη.

Έχει πει επίσης ότι «η Ευρώπη θα πάψει να υφίσταται έως το τέλος του επόμενου χρόνου», ενώ φέρεται να είχε μιλήσει για την κλιματική αλλαγή πριν από 60 χρόνια.

Η Βάνγκα γεννήθηκε στο χωριό Στρούμιτσα και πιστεύεται ότι έχασε την όρασή της κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, όταν τη σήκωσε ένας σίφουνας και την πέταξε με δύναμη στο έδαφος.

Μετέπειτα ισχυρίστηκε ότι έχει την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον και αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστευαν την προφητεία της. Αρκετοί μάλιστα πλούσιοι, ευκατάστατοι και ισχυροί πολιτικοί την εμπιστεύονταν για τις προβλέψεις της.