Περίπου 4.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Πόρτλαντ στο Όρεγκον φωνάζοντας συνθήματα κατά του νεοεκλεγέντα Προέδρου.

Αστυνομικοί άρχισαν να σπρώχνουν το πλήθος, το οποίο πέταγε
αντικείμενα ε��αντίον τους. Οι αστυνομικοί έριξαν σπρέι πιπεριού για να τους διαλύσουν ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις.

Πριν την επέμβαση της αστυνομίας θερμόαιμοι διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες, έριξαν κροτίδες και άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Ο Τραμπ απάντησε στα επεισόδια γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter: «Μόλις είχαμε μια ανοικτή και επιτυχημένη προεδρική εκλογή. Τώρα επαγγελματίες διαδηλωτές, υποκινούμενοι από τα μέσα ενημέρωσης, διαμαρτύρονται. Πολύ άδικο!».

Αργότερα με νεότερη ανάρτησή του προσπάθησε να τα μαζέψει κάνοντας λόγο για ενότητα όλων των Αμερικανών.

«Λατρεύω το γεγονός ότι οι μικρές ομάδες διαμαρτυρομένων την προηγούμενη νύχτα διαθέτουν πάθος για τη μεγάλη μας χώρα. Θα ενωθούμε όλοι και θα γίνουμε υπε��ήφανοι».

Στο Ντένβερ οι διαδηλωτές κατάφεραν να αποκλείσουν τον αυτοκινητόδρομο 25 κοντά στο κέντρο της πόλης.

Το ίδιο συνέβη σε κάποιους αυτοκινητόδρομους στη Μινεάπολη το Λος Άντζελες και το Οκλαντ.

Στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο περίπου 1.000 μαθητές λυκείου πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας «δεν είναι δικός μου πρόεδρος!» και κρατώντας πανό με συνθήματα που ζητούσαν την απομάκρυνση του Τραμπ. Οι μαθητές κρατούσαν σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολο της κοινότητας των ομοφυλοφίλων και μεξικανικές σημαίες την ώρα που οι περαστικοί στην πόλη αυτή που παραδοσιακά ψηφίζει Δημοκρατικούς συνέχαιραν τους διαδηλωτές.

Στην Ουάσινγκτον περίπου 100 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από τον Λευκό Οίκ��, όπου χθες ο νεοεκλεγείς πρόεδρος συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον απερχόμενο Μπαράκ Ομπάμα, ως το ξενοδοχείο Trump International αρκετά τετράγωνα πιο μακριά.

Στη Νέα Υόρκη μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε για μία ακόμη νύχτα έξω από τον Trump Tower στην πέμπτη Λεωφόρο και φώναξε οργισμένα συνθήματα κρατώντας πανό με μηνύματα κατά του Τραμπ.

Στη Φιλαδέλφεια, στο Κεντάκι και τη Βαλτιμόρη, το Σικάγο, την Οκλαχόμα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου.

ΟΚΛΑΝΤ

ΟΚΛ1.jpg
ΟΚΛ2.jpg
ΟΚΛ3.jpg
ΟΚΛ4.jpg
ΟΚΛ5.jpg
ΟΚΛ6.jpg
ΟΚΛ7.jpg
ΟΚΛ8.jpg
ΟΚΛ9.jpg
ΟΚΛ10.jpg
ΟΚΛ11.jpg
ΟΚΛ12.jpg

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΝΥ1.jpg
ΝΥ2.jpg
ΝΥ3.jpg
ΝΥ4.jpg
ΝΥ5.jpg
ΝΥ6.jpg
ΝΥ7.jpg

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

ΛΑ1.jpg
ΛΑ2.jpg
ΛΑ3.jpg
ΛΑ5.jpg
ΛΑ6.jpg
ΛΑ7.jpg

ΣΙΑΤΛ

ΣΙΑ1.jpg
ΣΙΑ2.jpg
ΣΙΑ3.jpg

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ

ΝΟ1.jpg
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ

ΣΦ1.jpg
ΣΦ2.jpg

ΣΙΚΑΓΟ

ΣΙΚ.jpg
ΣΙΚ2.jpg
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΦΙΛ1.jpg
ΒΟΣΤΟΝΗ

ΒΟΣ1.jpg
ΒΟΣ2.jpg
ΒΟΣ3.jpg

ΠΟΡΤΛΑΝΤ

ΠΟΡΤ1.jpg
ΠΟΡΤ2.jpg

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.jpg
ΟΥΑ2.jpg