​Από τη νέα χρονιά ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου και αμέσως θα συσταθεί και το νέο υπουργικό συμβούλιο, με τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του να δίνει τα πρώτα στοιχεία για το ποια πρόσωπα θα το στελεχώσουν.

Σύμφωνα λοιπόν με το BBC, οι πιο πιθανοί για να αναλάβουν μια θέση στο νέο υπουργικό είναι:

Ρούντι Τζουλιάνι – Γενικός Εισαγγελέας

Ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ και προορίζεται για τη θέση του Γενικού εισαγγελέα της χώρας.

Επί θητείας του στη δημαρχεία της Νέας Υόρκης έγινε η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, δίνοντάς του τότε αυξημένα ποσοστά δημοτικότητας λόγο του τρόπου που διαχειρίστηκε την κρίση, ενώ στο παρελθόν έχει δεχθεί κριτική για την πολιτική του stop and frisk που αφορούσε στον έλεγχο ατόμων από την αστυνομία.

ru1_0.jpg

Ο Τζουλιάνι έχει διατελέσει εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, ενώ το 2008 είχε θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Νιουτ Γκίνγκριτς – Υπουργός Εξωτερικών

Πρόκειται για έναν από τους πιο μαχητικούς συντηρητικούς και από τους πρώτους που υποστήριξαν τον Τραμπ.

160225_INT_newt-gingrich.jpg.CROP.promo-xlarge2.jpg

Θεωρείται από τους κορυφαίους διπλωμάτες των ΗΠΑ, ενώ το 1994, ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατάφερε να κερδίσει τον έλεγχο από τους Δημοκρατικούς. Γρήγορα όμως εγκατέλειψε την προεδρία, καθώς ήρθε αντιμέτωπος με κατηγορίες για δεοντολογικές παραβιάσεις.

Ρινς Πρίμπους – Επικεφαλής Επιτελείου

Είναι 44 ετών και διετέλεσε σύμβουλος του Τραμπ για να τον εισάγει στ�� πώς λειτουργεί ο Λευκός Οίκος.

ru2_0.jpg

Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών και συχνά έπαιξε το ρόλο του πυροσβέστη και διαμεσολαβητή ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς που ντρέπονταν για την επιλογή Τραμπ και στον ίδιο.

Κρις Κρίστι – Υπουργός Εμπορίου

Μπορεί η δική του υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών να μην πήγε καλά, παρ’ όλ’ αυτά ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ τάχθηκε στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ και η στάση του αυτή αναμένεται να επιβραβευθεί από το νέο πρόεδρο.

150630-chris-christie-mn-1200_a7ca79cb5752535f58639db3542705c7.nbcnews-fp-1200-800.jpg

Το όνομά του έχει ακουστεί για πολλές θέσεις, κυρίως όμως για εκείνη του υπουργού Εμπορίου.

Τζεφ Σέσσιονς – Υπουργός Άμυνας

Είναι γερουσιαστής στην Αλαμπάμα, από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Τραμπ και φαβορί για να αναλάβει το κρίσιμο υπουργείο Άμυνας.

Screen-Shot-2016-02-22-at-9.44.38-PM.png

Θεωρείται ένα από τα γεράκια των Ρεπουμπλικανών, ο οποίος το 2003 είχε ταχθεί υπέρ της εισβολής το Ιράκ για την οποία βέβαια ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι ήταν ένα τρομερό και ηλίθιο πράγμα.

Μάικλ Φλιν – Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

Είναι συνταξιούχος αντιστράτηγος του Αμερικανικού Στρατού κι εκείνος που βοήθησε τον Τραμπ να έρθει σε επαφή με τους βετεράνους, τη μοναδική κοινωνική ομάδα που μνημόνευσε και στην πανηγυρική του ομιλία.

armed_hearing010_041813.jpg

Θεωρείται ο επικρατέστερος για τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από διευθυντής Άμυνας της CIA λόγω των θέσεών του για τον ISIS.

Στίβεν Μνούκιν – Υπουργός Οικονομικών

Το θησαυροφυλάκιο των ΗΠΑ κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει ο Μνούκιν, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Τραμπ, αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν αυτό θα το αποδεχτεί το κατεστημένο των Ρεπουμπλικανών.

Mnuchin.jpg

Κι αυτό γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο της Wall Street, επί 17 χρόνια μεγαλοστέλεχος της Goldman Sachs, ο οποίος έχει ιδρύσει δική του εταιρεία παραγωγής ταινιών.

Ανάμεσα στα άλλα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό της υπεύθυνης της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Κέλι Αν Κόνγουεϊ για σύμβουλος στο Λευκό Οίκο, του νευροχειρουργού Μπεν Κάρσον για το υπουργείο Παιδείας και του πρώην εκπροσώπου Τύπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Ρίτσαρντ Γκρένελ για πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. Γι’ αυτή τη θέση μάλιστα ακούγεται και το όνομα του Πίτερ Κινγκ.

Μεγάλο αφεντικό της CIA τέλος αναμένεται να γίνει ο Μάικ Ρότζερς, πρώην πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.