​Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου περιέγραψε στο Star το τι συνέβαινε μέσα αλλά και έξω από τον Λευκό Οίκο.

«Η αλήθεια είναι ότι φάνηκε από χθες ότι υπήρχε πρόβλημα με την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον και το δημοκρατικό κόμμα. Η ατμόσφαιρα στον Λευκό Οίκο ήταν διαφορετική από τις άλλες φορές. Ειδικότερα, το απόγευμα στις 06:00 (τοπική ώρα), στη 01:00 (ώρα Ελλάδας) έγινε φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλά ποιος τολμούσε να μεταδώσει το οτιδήποτε όταν η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη;

Ένα ακόμη σημάδι είναι ότι στις 08:00 (τοπική ώρα) και 03:00 (ώρα Ελλάδας), οι Δημοκρατικοί ενώ προετοίμαζαν τη δική τους φιέστα έξω από τον Λευκό Οίκο άρχισαν σιγά σιγά να αποχωρούν με έκδηλη την απογοήτευση στα πρόσωπα τους. Προφανώς τους ήλθε το μήνυμα ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς».

Ο ίδιος τόνισε ότι ο Μπάρακ Ομπάμα αρχικά είχε ετοιμάσει μόνο μία πανηγυρική ομιλία αρχικά για την Χίλαρι Κλίντον. Ωστόσο, το βράδυ γράφτηκαν δυο ομιλίες ενώ αποφασίστηκε ότι επειδή ήταν πολύ αργά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, να μιλήσει την επόμενη μέρα! Όπως και έγινε.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως μαζεύτηκε όλο το προσωπικό του Λευκού Οίκου για να ακούσει την ομιλία του Ομπάμα, ενώ πολλοί από αυτούς λύγισαν και δάκρυσαν.

Ο δημοσιογράφος τόνισε ότι η χώρα είναι διχασμένη, ωστόσο, αυτό θα περάσει με τον καιρό, μιας και οι Αμερικανοί πολιτικοί πάντα ενώνονται για το καλό της χώρας.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω επειδή ο κόσμος δεν λέει την αλήθεια για το τι θα ψηφίσει. «Κατά την γνώμη μου δεν νίκησε ο Τραμπ αλλά έχασε η Χίλαρι. Η αλήθεια αν την σκεφτεί κανείς είναι πραγματικά πολύ πικρή. Εννοώ: «πως μπορεί κάποιος να ψηφίσει αυτά που πρεσβεύει ο Ντόναλντ Τραμπ;». Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα ο ρατσισμός, η ακροδεξιά και ο μισογυνισμός.

Κατά την γνώμη μου δεν ψήφισαν υπέρ αυτής της πολιτικής, ψήφισαν ενάντια στην αντίπαλο του, Χίλαρι Κλίντον. Θεωρώ ότι και η ίδια αλλά και η οικογένεια των Κλίντον κούρασαν. Κούρασαν με την λαιμαργία τους με το χρήμα.

Έχουν μαζέψει 250 εκατομμύρια μέσα σε 5 με 7 χρόνια και δεν λένε από πού τα βρήκαν. Κούρασαν με τον τρόπο που προσπάθησαν να επιβάλουν την υποψηφιότητα της. Το καλύτερο που άκουσα αυτές τις μέρες είναι ότι η οικογένεια Κλίντον σε έχει ανάγκη όταν έχει προσωπικό συμφέρον. Δεν έρχεται σε σένα για να σε βοηθήσει».

Δείτε στο βίντεο όλα όσα είπε