​Πρόκειται για ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ιστορία καθώς εκλέχθηκαν Πρόεδροι της Αμερικής… Αυτό, φυσικά και το γνωρίζετε! Αυτό ωστόσο που δεν ξέρετε είναι ότι κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να περάσουν τις πύλες του Λευκού Οίκου παρά το γεγονός ότι ήταν μπλεγμένοι σε σκάνδαλα!

Συνολικά τέσσερις Πλανητάρχες ήταν μπλεγμένοι σε κουτσομπολιά της εκάστοτε εποχής, πράγμα όμως που δεν επηρέασε, όπως φαίνεται, την κρίση των πολιτών.

Ο πρώτος ήταν ο Άντριου Τζάκσον, υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς, το 1828, για τον οποίο υπήρχαν φήμες ότι είχε ξεκινήσει ερωτική σχέση και μάλιστα ολοκληρωμένη με τη γυναίκα του ενώ εκείνη ήταν παντρεμένη με άλλον άνδρα. O Τζάκσον είχε παντρευτεί την γυναίκα του Ρέιτσελ το 1791, προτού εκείνη πάρει διαζύγιο και έτσι ξαναπαντρεύτηκαν το 1794.

τζακσον.jpg
Στη μάχη για τις εκλογ��ς του 1884 μια εφημερίδα έγραψε ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος Γκρόβερ Κλίβελαντ είχε εξώγαμο παιδί. Η καμπάνια του δεν το αρνήθηκε ποτέ… Ωστόσο, εκείνο κέρδισε την προεδρία.

κλιβελαντ.png
Ο Ρίτσαρντ Νίξον, που είναι και ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που παραιτήθηκε από το αξίωμά του, ήταν μπλεγμένος σε σκάνδαλα από την αρχή της πορείας του προς τον Λευκό Οίκο.

νιξον.jpg
Το 1952, όταν και ήταν υποψήφιος για την αντιπροεδρία, με υποψήφιο πρόεδρο τον Ντουάιτ Άιζενχάουερ, κατηγορήθηκε για παράνομες χρηματ��δοτήσεις. Εκείνη την περίοδο κάποιος του είχε δωρίσει ένα σκύλο και ο Νίξον τότε υπερασπίστηκε τον εαυτό του με μια ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία και έξι εβδομάδες μετά κέρδισε τις εκλογές.

Με το όνομά του μπλεγμένο σε σκάνδαλα βάδισε προς τον Λευκό Οίκο και ο Μπιλ Κλίντον. Το 1992 μια γυναίκα στο Αρκάνσας, η Τζένιφερ Φλάουερς, είπε στον Τύπο ότι διατηρούσε σχέση με τον κυβερνήτη Κλίντον. Εκείνος αρνήθηκε τα λεγόμενά της και ως γνωστόν κέρδισε τις εκλογές.

a01e0c71f465665830a624cdfbcc5f28.jpg
Στην συνέχεια, φυσικά, αποκαλύφθηκε η σχέση του με τη Μόνικα Λεβίνσκι ενώ πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες έγινε η φωτογραφία της που φοράει το φόρεμ�� με τον περίφημο λεκέ.

Σήμερα μάχη για την προεδρία της Αμερικής δίνουν οι Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον. Εκείνη, είναι η απατημένη σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, η οποία κατηγορείται για τα περίφημα emails αλλά και για την κατάσταση της υγείας της.

140916124130_0510.jpg
Εκείνος, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, για ρατσιστικά σχόλια ενώ οι δηλώσεις για την κόρη του έχουν προκαλέσει σάλο.

trump1-thumb-large.jpg
Για να δούμε, λοιπόν, ποιον θα επιλέξει ο Αμερ��κανικός λαός.