​Μετά τον κινέζο πίθηκο, ήρθε σήμερα η σειρά ενός ψαριού «μ��ντιουμ» από την Ινδία να προβλέψει τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τρεις φορές ζητήθηκε από τον Τσανάκια τον 2ο, της οικογένειας των Flowerhorn και γαλήνιο ένοικο ενός ακουάριουμ στο Τσενάι της νότιας Ινδίας, να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις μικρές βάρκες με τροφή που καθεμιά τους έφερε τη φωτογραφία ενός εκ των δύο υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο.

Και τις τρεις φορές, το πολύχρωμο ψάρι επέλεξε τον Ντόναλντ Τραμπ, αντί της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον που είναι το φαβορί στις δημοσκοπήσεις.

Μετά τον Πολ το Χταπόδι, που είχε καταφέρει να προβλέψει τα αποτελέσματα οκτώ διαδοχικών αγώνων του ποδοσφαιρικού Μουντιάλ 2010, ζώα που υποτίθεται πως έχουν το χάρισμα να προβλέπουν ερωτώνται τακτικά στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις ή τις εκλογές. Με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία.

chanak3.jpg

Η «προφητεία» του Τσανάκια του 2ου συμβαδίζει εξάλλου με εκείνη που είχε κάνει το Σαββατοκύριακο ο κινέζος γείτονάς του, ο πίθηκος Γκέντα.

Όταν του παρουσίασαν τις φιγούρες του Ντόναλντ Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον σε φυσικό μέγεθος στο πάρκο αναψυχής στο οποίο ζει, ο Γκέντα, «κατόπιν ωρίμου σκέψεως», πήγε και φίλησε στο στόμα τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

geda.jpg