​Την πιο οργισμένη αντίδρασή του Ομπάμα, προκάλεσε το γιουχάισμα ψηφοφόρων της Χίλαρι Κλίντον, σε ηλικιωμένο ψηφοφόρο του έτερου υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αμερικανού Προέδρου, σε προεκλογική συγκέντρωση της πρώτης στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο συνταξιούχος σηκώθηκε από τη θέση του και άρχισε να φωνάζει συνθήματα υπέρ του Τραμπ, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να τον αποδοκιμάσουν έντονα.

Τότε ήταν που ο Ομπάμα αντέδρασε, φωνάζοντας επανειλημμένα, να σωπάσουν.

"Ακούστε με. Σας ζήτησα, να είστε συγκεντρωμένοι και αυτή τη στιγμή δεν είστε συγκεντρωμένοι. Ακούστε με. Περιμένετε! Περιμένετε! Περιμένετε! Καθίστε όλοι κάτω και ησυχάστε για μία στιγμή", φώναζε ο Ομπάμα.

Όταν κατάφερε να επανακτήσει την προσοχή των παρευρισκομένων, είπε: "Έχετε μπροστά σας έναν ηλικιωμένο, που υποστηρίζει τον υποψήφιο που θέλει. Δεν κάνει κάτι κακό. Δεν χρειάζεται, να ανησυχείτε γι'αυτόν. Κι αυτό εννοώ, όταν σας λέω, ότι δεν είστε συγκεντρωμένοι".

"Πρώτα από όλα, ζούμε σε μία χώρα, που σέβεται την ελεύθερη έκφραση. Δεύτερον, φαίνεται ότι αυτός ο άνθρωπος έχει υπηρετήσει στον στρατό μας και γι'αυτό πρέπει να τον σεβαστούμε. Τρίτον, είναι ηλικιωμένος και πρέπει να σεβόμαστε τους ηλικιωμένους. Και τέταρτον, μην κάνετε "ου"... Ψηφίστε", είπε.

Αρκετοί από τους ψηφοφόρους της Κλίντον τότε άρχ��σαν να φωνάζουν "ψήφος", ενώ ο συνταξιούχος ψηφοφόρος του Τραμπ οδηγήθηκε εκτός αιθούσης από τους άνδρες ασφαλείας.

ObamaPensionerTrump11716sk.jpg