Όταν έχεις έλθει αντιμέτωπος με μια ασθένεια που μπορεί να σου στοιχίσει τη ζωή, φαίνεται πως αλλάζεις κοσμοθεωρία και όλα τα βλέπεις διαφορετικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση της 18χρονης Τζόντι- Λειζ Νειλ από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία άρχισε να πάσχει από ανορεξία το 2013 όταν η καλύτερή της φίλη σκοτώθηκε σε ένα τραγικό δυστύχημα.

efhbh2.jpg
Στη χειρότερη περίοδο της ανορεξίας, όπως περιγράφει η ίδια, ζούσε με λιγότερες από 20 θερμίδες την ημέρα. Έτρωγε μόνο ένα ζελέ των δέκα θερμίδων για πρωινό, χυμό των 7 θερμίδων για μεσημεριανό και noodles χωρίς θερμίδες με λαχανικά για δείπνο.

efhbh4.jpg
Επίσης ξυπνούσε και γυμναζόταν μέσα στη νύχτα με αποτέλεσμα να φτάσει τα 34 κιλά. Η νεαρή τελικά διαγνώστηκε με νευρική ανορεξία, κατάθλιψη και στρες τον Σεπτέμβριο του 2014.

efhbh3.jpg
Όταν όμως οι γιατροί της είπαν ότι είτε θα αναρρώσει είτε θα πεθάνει, έχοντας μια αναλαμπή άρχισε να βλέπει τη ζωή αλλιώς και να αλλάζει τρόπο σκέψης. Μάλιστα, πλέον ανεβάζει φωτογραφίες και εμπειρίες της στο διαδίκτυο για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους.

efhbh5.jpg
«Είχα μια αναλαμπή όταν είδα τη σπονδυλική μου στήλη στο μπάνιο. Λιποθυμούσα, είχα αρρυθμίες και δεν μπορούσα να κάτσω γιατί ακουμπούσα στα κόκαλά μου. Τιναζόμουν και πονούσα συνεχώς και δεν το ήθελ��. Επίσης είχα βίαιη συμπεριφορά προς τους γονείς μου τραυματίζοντάς τους καθώς προσπαθούσα να καταπολεμήσω τις φωνές μέσα στο κεφάλι μου» αποκαλύπτει.

efhbh6.jpg

Πλέον έχει αφήσει το παρελθόν πίσω της, κάθε μέρα είναι και καλύτερα στην υγεία της και σε αυτό τον αγώνα τη βοήθησε πολύ η μητέρα της.

efhbh8.jpg
«Τώρα μπορώ να βγω έξω για φαγητό με την οικογένειά μου, μπορώ να πάω για clubbing. Μπορώ να χορέψω και να κάνω όλα τα πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω όταν ήμουν άρρωστη».

efhbh9.jpg