​Δεν έχουν τέλος οι μετασεισμοί στην Ιταλία, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τους 200, με τον ισχυρότερο να σημειώνεται στις 4:27 τα ξημερώματα, αγγίζοντας τα 4,2 Ρίχτερ.

Χιλιάδες κάτοικοι στις περιφέρειες Ούμπρια, Μάρκε, Λάτσιο πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους, σε σκηνές και σε προσωρινά καταλύματα, ενώ στην πόλη Νόρτσια, στην περιοχή της Περούτζια, πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού κάποιοι πιο τολμηροί έμειναν στα σπίτια τους, παρά τους συνεχείς μετασεισμούς.

castelluccio-aerial.jpg

Παρ’ όλ’ αυτά το σκηνικό στη συγκεκριμένη περιοχή είναι σκηνικό καταστροφής με σχολεία και εκκλησίες να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και τον δρόμο να έχει ανοίξει στα δύο.

Η μεσαιωνική βασιλική του Αγίου Βενέδικτου ισοπεδώθηκε, ενώ αντίθετα όρθιο στέκεται ακόμα το καμπαναριό της εκκλησίας της Παναγίας των Αγγέλων.

madonna_55.jpg

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι οι άστεγοι στην Ιταλία μπορεί να φθάσουν ακόμα και τις 100.000, ενώ εκτιμάται ότι δεν υπήρξαν θύματα, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν τα κτίρια που έμεναν, αφού κρίθηκαν επικίνδυνα μετά από το σεισμό της περασμένης εβδομάδας, αλλά και το σεισμό του Αυγούστου στο Αματρίτσε.

Σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους, τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από ερείπια σπιτιών στο Τολεντίνο, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές στις πόλεις Καστελσαντάντζελο και Πρέτσι, από όπου ευτυχώς είχαν φύγει οι περισσότεροι κάτοικοι.