Ένας 36χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος κρατούνταν αλυσοδεμένος επί 20 χρόνια στο υπόγειο του σπιτιού του απελευθερώθηκε χθες από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη μελών συμμορίας ναρκωτικών.

Η αστυνομία βρήκε τον Αρμάντο ντε Αντράντε κατά τύχη, μετά από έρευνες που πραγματοπ��ίησαν σε σπίτια στο Σάο Πάολο. Ο 36χρονος, ο οποίος είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 16 ετών βρέθηκε δεμένος σε ένα κρεβάτι στο σκοτεινό και δίχως παράθυρα υπόγειο του σπιτιού του.

Τα νύχια των ποδιών και των χεριών του ήταν τεράστια, όπως επίσης και τα γένια του που έφταναν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έως τα γόνατά του.

Οι αστυνομικοί που τον βρήκαν, είπαν ότι ο άνδρας ήταν σκελετωμένος από την κακή διατροφή που έκανε, ενώ δεν τους είπε ούτε λέξη και έδειχνε εντελώς αποπροσανατολισμένος.

39B10A2900000578-3869856-image-m-37_1477383895831.jpg

«Σηκώθηκε με δυσκολία και δεν είπε λέξη. Τον βγάλαμε έξω και πάλι δεν είπε τίποτα. Δ��ν ξέραμε αν ήταν φοβισμένος ή ναρκωμένος. Δεν ήξερε καν ότι είμαστε αστυνομικοί. Καλέσαμε για βοήθεια και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο», είπε ένας αστυνομικός.

«Είναι αδιανόητο ότι έζησε σε αυτό το μέρος για 20 χρόνια. Είναι τελείως ανθυγιεινό, δεν ξέρουμε πώς επέζησε. Δεν υπάρχει ούτε φως, ούτε μπαίνει από κάπου αέρας», είπε ένας από τους γείτονες.

Αρκετοί μάλιστα που θυμόντουσαν τον 16χρονο Αρμάντο, είπαν ότι ήταν ένα φυσιολογικό παιδί της ηλικίας του, που έκανε skateboard, έπαιζε κιθάρα, αλλά ξαφνικά εξαφανίστηκε.

Η οικογένειά του πάντα έλεγε ότι είχε μετακομίσει σε άλλη πόλη της Βραζιλίας και ήταν καλά.

Ένας γείτονας όμως είπε ότι ο πατέρας του και η μητριά του αποφάσισαν να τον κλειδώσουν στο υ��όγειο γιατί άρχισε να πίνει αλκοόλ.

«Όλοι οι έφηβοι έχουν περιέργεια για πολλά πράγματα. Για κάποιο λόγο όμως όταν ξεκίνησει να πίνει αλκοόλ η οικογένειά του αποφάσισε να τον κλειδώσει για 20 χρόνια. Κάθε φορά που τους ρωτάγαμε μας έλεγαν ότι ζει στα βορειοανατολικά, εργάζεται και έχει δημιουργήσει οικογένεια», είπε ένας φίλος της οικογένειας.

39B11CB100000578-3869856-image-a-34_1477383522616.jpg
Ο πατέρας του Armando πάλι αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι ο γιος του έφυγε από το σπίτι σε ηλικία 18 ετών και επέστρεψε μόλις πριν από μια εβδομάδα, ζητώντας του να τον κλειδώσει στο υπόγειο για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά.

«Είναι μεγάλος άνδρας. Δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μας. Την περασμένη εβδομάδα άνοιξα την πόρτα και τον είδα μπροστά μου. Του έδωσα φαγητό και τον άφησα να μείνει στο υπόγειο. Μου είπε να τον κλειδώσω για να μην μπορεί να βγει», είπε.

Ο 36χρονος μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου, όμως έχει υποστεί τέτοιο ψυχολογικό τραύμα που δεν μιλάει καθόλου. Το μόνο που κάνει είναι να γνέφει και να κουνάει το κεφάλι του απαντώντας στις ερωτήσεις των γιατρών.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα, ενώ προς το παρών δεν έχουν συλληφθεί ούτε ο πατέρας, ούτε η μητριά του.