​Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει νωρίτερα στο αεροδρόμιο City του Λονδίνου.

Το Αεροδρόμιο κηρύχτηκε ασφαλές, αφού στελέχη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας δεν ανακάλυψαν καμιά ένδειξη πως εκδηλώθηκε χημική πυρκαγιά.

«Δύο πλήρεις έλεγχοι του κτιρίου του (τερματικού σταθμού) του αεροδρομίου διεξήχθησαν από κοινού από πυροσβέστες και αστυνομικούς με προστατευτικό εξοπλισμό», εξήγησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου και πρόσθεσε «Δεν βρέθηκε καμιά ένδειξη πάνω από το φυσιολογικό και το κτίριο εξαερίστηκε, ερευνήθηκε και κηρύχθηκε ασφαλές».

Νωρίτερα, οι αρχές εκκένωσαν το City, μετά από συναγερμό για εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου, ενώ μεγάλος αριθμός επιβατών και εργαζομένων μεταφέρθηκε στον αεροδιάδρομο.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας,προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα χημικό επεισόδιο, σύμφωνα με τον Guardian, χωρίς να δίνονται περαιτέρω στοιχεία.

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου επιβεβαίωσε την εκκένωση του αεροδρομίου, απέφυγε ωστόσο να δώσει μία εκτίμηση της κατάστασης.

Πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε δεκάδες άτομα, τα οποία παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τον Independent.

Σύμφωνα με ξένα μέσα, τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως δεν πραγματοποιείται καμία πτήση από και προς το City.