​Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύ��ερα μυστήρια που έχουν απασχολήσει αλλά και γοητεύσει την ανθρωπότητα!

Το «Τρίγωνο των Βερμούδων» έχει «καταπιεί» μέχρι σήμερα εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, ωστόσο κανείς δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και εξαφανίζονται πλοία και αεροπλάνα που πετούν πάνω από το σημείο.

3993b30800000578-0-image-a-4_1477037191365.jpg
Το συγκεκριμένο μυστήριο φαίνεται πως έρχεται να λύσει μια νέα θεωρία. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή, εξαγωνικά σύννεφα, ένας ιδιαίτερα σπάνιος σχηματισμός νεφών, ο οποίος δημιουργεί «βόμβες αέρα» με ταχύτητα που ξεπερνά τα 270 χιλιόμετρα την ώρα, ευθύνεται για τα όσα συμβαίνουν.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όταν ξεσπά μία τέτοια ανεμοθύελλα, μπορεί να βυθίσει πλοία και να οδηγήσει τα αεροπλάνα σε συντριβή. Στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν εξαφανιστεί τουλάχιστον 75 αεροπλάνα και εκατοντάδες πλοία.

Ο μετεωρολόγος Randy Cerveny είπε στην Mirror ότι αυτοί οι σχηματισμοί νεφών πάνω από τον ωκεανό είναι στην ουσία βόμβες αέρα. Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί έντονα καθοδικά ρεύματα αέρα και είναι ουσιαστικά εκρήξεις καθοδικού ανέμου από την βάση των νεφών και χτυπούν τον ωκεανό και κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα κύματα, τα οποία μπορεί να γίνουν τεράστια με την αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

trigono_bermoudon.jpg
Οι ερευνητές προσθέτουν ότι τέτοιοι τεράστιοι σχηματισμοί νεφών εμφανίζονται στο δυτικό μέρος των Βερμούδων και εκτείνονται σε απόσταση από 20 έως 55 μίλια.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό το φαινόμενο ευθύνεται για τις ξαφνικές εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» τα τελευταία 100 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» χάνονται κατά μέσο όρο 4 αεροπλάνα και 20 πλοία κάθε χρόνο.