​Βγήκαν… τα μαχαίρια στο τρίτο και τελευταίο debate μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ.

3989A1F100000578-3853760-image-a-190_1476932048708.jpg
Η τηλεοπτική αναμέτρηση των δυο υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο έλαβε χώρα στο στάδιο του Πανεπιστημίου της Νεβάδα στο Λας Βέγκας (στις 04:00 ώρα Ελλάδος).

Ανάμεσα στους δυο υποψηφίους δεν έλειψαν οι «αλληλοκατηγορίες», αλλά και οι στιγμές που έχασαν την ψυχραιμία τους.

Με το γνωστό όπως πάντα ύφος του, ο Τράμπ διέκοπτε συνέχεια την Χίλαρι Κλίντον, αλλά και τον σ��ντονιστή του Fox News, Κρις Ουάλας. Εκείνη, δεν ακολούθησε την ίδια τακτική. Και στη μια φορά που επιχείρησε να τον διακόψει, ο Τραμπ της είπε: «Σε παρακαλώ, μιλάω εγώ τώρα», κάνοντας και μια χαρακτηριστική χειρονομία. Σε άλλο σημείο, η Κλίντον είπε «ας προσπαθήσω να μεταφράσω αυτό που είπε» για να της επιτεθεί ο Τραμπ λέγοντας της: «δεν μπορείς».

39890F3A00000578-3853760-Smiling_Hillary_Clinton_arrived_at_the_UNLV_in_Las_Vegas_for_the-a-210_1476934540936.jpg
Από τις πιο δυνατές στιγμές του debate, ήταν όταν ο Ντόναλντ Τράμπ πέταξε… «βόμβα», απειλώντας να ανατρέψει έναν βασικό πυλώνα της αμερικανικής δημοκρατίας, καθώς αρνήθηκε να δηλώσει ότι θα δεχτεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, σε περίπτωση που χάσει από την Χίλαρι Κλίντον:

3989296300000578-3853760-image-a-138_1476927849650.jpg
«Θα σας πω τότε. Θα σας κρατήσω σε αγωνία» είπε ο Τραμπ.

«Το ότι δεν μας λέει τι θα κάνει, αλλοιώνει την Δημοκρατία» τόνισε η Χίλαρι, με τον Τράμπ να επιμένει στα περί νοθείας:

«Νοθεία είναι ακόμη και το ότι επετράπη στην Κλίντον να είναι υποψήφια ενώ έχει ανοιχτά ζητήματα με τη δικαιοσύνη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών του απάντησε πως η αντίσταση του είναι «τρομακτική» και τον αποκάλεσε «ψεύτη», προσθέτοντας πως ακόμη και τα EMMY έχει χαρακτηρίσει στημένα, γιατί έτσι κάνει όταν κάτι δεν πάει όπως το θέλει εκείνος!

3989A45900000578-3853760-image-a-191_1476932056084.jpg
Μάλιστα δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης, με τον Ντόναλντ Τράμπ να χάνει την ψυχραιμία του μετά το πρώτο μισάωρο και να χαρακτηρίζει την Χίλαρι… «κακιά γυναίκα», για να λάβει την απάντηση: «Είσαι μισογύνης».

3989148C00000578-3853760-image-a-118_1476926162004.jpg
ΚΛΙΝΤΟΝ: «Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ»

Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στον Τράμπ, η Χίλαρι τον κατηγόρησε ότι έδειχνε μεγαλύτερη προτίμηση για τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν απ΄ο,τι για τους Αμερικανούς στρατιωτικούς και ειδικούς πληροφοριών, καθώς ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αρνήθηκε εμφανώς να δεχθεί την βεβαιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η Μόσχα έχει προσπαθήσει να αναμιχθεί στις προεδρικές εκλογές.

Σε μια πολύ έντονη στιγμή, η Κλίντον είπε πως ο Πούτιν στηρίζει τον Τραμπ γιατί «θα προτιμούσε να είχε ένα ανδρείκελο για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Τραμπ από την μεριά του, απέρριψε κάθε σχέση με τον Πούτιν και είπε ότι καταδικάζει κάθε ξένη ανάμειξη στις εκλογές.

Αρνήθηκε όμως εμφανώς και να δεχθεί την εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Ρωσία είναι αναμεμειγμένη στην παραβίαση δεδομένων (χάκινγκ) των οργανώσεων των Δημοκρατικών.

ΑΡΝΗΘΗΚΕ (ΞΑΝΑ) ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ Ο ΤΡΑΜΠ:

Επιμένοντας στα αρχικά του λεγόμενα, και «απαντώντας» στις κατηγορίες ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε γυναίκες (φιλώντας τες ή θωπεύοντας τες χωρίς την άδεια τους), τις αρνήθηκε για ακόμα μια φορά, λέγοντας ότι οι γυναίκες εμφανίστηκαν δημόσια γιατί «είτε θέλουν φήμη είτε το έκανε η καμπάνια της» δείχνοντας την Κλίντον. Η Κλίντον ανταπάντησε ότι ο Τραμπ «νομίζει ότι το να μειώνει τις γυναίκες τον κάνει πιό σπουδαίο, (ενώ) επιτίθεται στην αξιοπρέπειά τους και την αυτοεκτίμησή τους».

ΤΣΑΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ:

Οι δυο αντίπαλοι συγκρούστηκαν και στο θέμα των εμπορικών συναλλαγών, με τον Τραμπ να λέει ότι η Κλίντον είχε διαστρεβλώσει τη θέση της συμφωνίας Trans-Pacific Partnership, τονίζοντας ότι την είχε αρχικά καλέσει τον «χρυσό κανόνα» των εμπορικών συμφωνιών. Η Κλίντον ανταπάντησε ότι όταν ολοκληρώθηκε η συμφωνία, δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της. «Θα σταθώ εναντίον της όταν γίνω πρόεδρος», απάντησε.

ΒΓΗΚΑΝ «ΜΑΧΑΙΡΙΑ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ:

Ο Τραμπ άσκησε πίεση στην Κλίντον σχετικά με τους μετανάστες, κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει μια πολιτική «ανοικτών συνόρων», έναν χαρακτηρισμό που αυτή αρνήθηκε κατηγορηματικά. Ο Τραμπ, ο οποίος υποστηρίζει την κατασκευή ενός τοίχου κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, είπε ότι υπό την προεδρία της Κλίντον, «οι άνθρωποι θα αρχίσουν να μπαίνουν σωρηδόν στη χώρα μας».

ΚΕΡΔΙΣΕ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ:

Έχοντας ήδη χάσει τη δημοτικότητά του με μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει υποστεί βλάβη από πρόσφατες αποκαλύψεις χυδαίων δηλώσεών του για τις γυναίκες και για μια σειρά ισχυρισμών ότι παρενόχλησε σεξουαλικά αρκετές γυναίκες.

Για τον Τραμπ, η τηλεμαχία ήταν μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που είχε για να αλλάξει την πορεία της υποψηφιότητάς του, που διολισθαίνει, την ώρα που η προεκλογική οργάνωση της Κλίντον κερδίζει έδαφος δυναμικά σε παραδοσιακά ρεπουμπλικανικές πολιτείες, ενώ οι ευκαιρίες του μειώνονται.