​Αυτό που φοβούνται όλοι φαίνεται ότι γίνεται πραγματικότητα. Είκοσι πέντε χρόνια μετά, ο εφιάλτης της Κέρι Νίνταμ επιβεβαιώνεται και όπως όλα δείχνουν ο μικρός Μπεν είναι νεκρός. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε ένα αντικείμενο που βρέθηκε στο σημείο και αναγνωρίστηκε ότι άνηκε στο παιδί.

Το αντικείμενο αυτό είναι ένα μικρό κίτρινο αυτοκινητάκι. Οι αρχές του Νότιου Γιορκσάιρ που ολοκλήρωσαν τις έρευνες στην Κω, το εντόπισαν στο δεύτερο χωράφι, όπου έψαχναν για κάποιο στοιχείο του μικρού Μπεν.

Βρετανικά μέσα αναφέρουν ότι η αστυνομία έδειξε το μικρό αυτοκινητάκι στη μητέρα του Μπεν, η οποία μόλις το αντίκρυσε κατέρρευσε και ξέσπασε σε λυγμούς, καθώς το αναγνώρισε ως ένα από τα παιχνίδια που είχε μαζί του ο γιος της πριν εξαφανιστεί.

car-ben.jpg

(To αυτοκινητάκι που βρέθηκε στο σημείο και εκτιμάται ότι ανήκει στον Μπεν)

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς, αυτό ήταν το σημαντικότερο από τα συνολικά 93 αντικείμενα ενδιαφέροντος που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών και τόνισε πως πλέον είναι πολύ πιθανό το σενάριο που θέλει τον Μικρό Μπεν να καταπλακώνεται από εκσκαφέα στο κτήμα το 1991.

«Εγώ και η ομάδα μου γνωρίζουμε, ότι ένας εκσκαφέας χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό της περιοχής στις 24 Ιουλίου 1991, πίσω από το αγροτόσπιτο το οποίο ανακαίνιζε η οικογένεια Νίνταμ. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Μπεν Νίνταμ έχασε τη ζωή του εξαιτίας ενός ατυχήματος που προκλήθηκε κοντά στο αγροτόσπιτο όπου εθεάθη τελευταία φορά να παίζει. Το γεγονός ότι δεν έχουμε ένα ακριβές πόρισμα στη διάρκεια της επίσκεψής μας στην Κω δεν αποκλείει τα γεγονότα που γνωρίζουμε ότι είναι αληθή», είπε.

Εκτιμάται ακόμα ότι το άψυχο κορμάκι του παιδιού μεταφέρθηκε από το κτήμα στην περιοχή Ηρακλής, όμως δυστυχώς από τις έρευνες δεν βρέθηκε ίχνος της σορού ρου παιδιού.

Η μητέρα του Μπεν πιστεύει ότι το παιδί της είναι θαμμένο στο νησί, όμως καταλαβαίνει ότι δεν μπορούν να τον βρουν, μιας και δεν μπορούν να μπουν σε κήπους σπιτιών και αυλές και να σκάψουν.

«Θα οργώσω όλο το ��ησί για να βρω τον Μπεν. Δεν μπορώ να πω αντίο μέχρι να μάθω πού είναι», είπε συντετριμμένη.