​Με κάθε άλλο παρά καλό μάτι βλέπουν οι Ταϊλανδοί τον άνθρωπο που αναμένεται να καθίσει στο θρόνο της χώρας μετά τον θάνατο του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, του μακροβιότερου μονάρχη πάνω στον πλανήτη: Τον 64χρονο γιο του Μάχα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, όταν ο πατέρας νοσηλευόταν στην Μπανγκόκ, ο πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου ήταν πολύ μακριά. Γύριζε την Ευρώπη, με το Boeing 737 του και έμενε σε πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία, σε βουνά ή λίμνες στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Γεννημένος το 1952 έλαβε μόρφωση σε βρετανικά σχολεία και στη συνέχεια φοίτησε στο Βασιλικό Στρατιωτικό Κολέγιο της Αυστραλίας. Η είδηση της επιδείνωσης της υγείας και τελικά του θανάτου του πατέρα του τον βρήκε στη Γερμανία όπου ζει τον περισσότερο καιρό μαζί με μια πρώην αεροσυνοδό των ταϊλανδέζικων αερογραμμών, την οποία -όπως λέει- σκοπεύει να παντρευτεί.

Ο Μάχα λατρεύει τα αεροπλάνα, τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις γυναίκες, ενώ αυτός ο «ευρωπαϊκός» τρόπος ζωής προκαλεί εδώ και χρόνια ανησυχία στην Ταϊλάνδη για τη στιγμή που θα ανέβαινε στον θρόνο.

Ανάμεσα σε άλλες εκκεντρικότητες, ο πρίγκιπας έχει δώσει τον τίτλο του πτεράρχου της Βασιλικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης στο σκυλάκι του, τον Φου Φου.

Όταν πέρυσι ο σκύλος πέθανε, ακολουθήθηκε πλήρως το τετραήμερο βουδιστικό τελετουργικό, πριν αποτεφρωθεί σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση.

Το ερώτημα πλέον είναι αν ο πρίγκιπας θα καταφέρει να κρατήσει ενωμένη τη χώρα.

99a976eabe76e6ddc6cc929837a722b0.jpg

Μέχρι τώρα, απασχολούσε τη δημοσιότητα μόνο για τους χωρισμούς του, με τους επικριτές του να σχολιάζουν ότι οι ρομαντικές περιπέτειές του είναι κάτι περισσότερο από μία βασιλική σαπουνόπερα, τονίζοντας ότι εγείρουν ερωτήματα για το αν είναι κατάλληλος να ηγηθεί της χώρας.

Στις φωτογραφίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Bild, η εικόνα του δεν αρμόζει και πολύ σε έναν μελλοντικό βασιλιά, αν τουλάχιστον τον συγκρίνει κανείς με τον πατέρα του.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Μονάχου το καλοκαίρι στις φωτογραφίες ο Μάχα εμφανίζεται με ένα βρώμικο... μπουστάκι να αποκαλύπτει πλάτη και χέρια γεμάτα τατουάζ, ενώ στέκεται μπροστά σε κάποιους που τον χαιρετούν επίσημα, σε στάση προσοχής.

Οι φωτογραφίες προκάλεσαν την αντίδραση του παλατιού, που ισχυρίστηκε ότι είναι κατασκευασμένες.

Ο διάδοχος Μάχα έχει επίσης στο ενεργητικό του τρία διαζύγια και αρκετές ερωτικές περιπέτειες...