​Σε Βατερλό εξελίσσεται για τη Samsung το νέο της spartphone Galaxy Note 7, καθώς αρκετά είναι τα περιστατικά ανάφλεξης του συγκεκριμένου κινητού, ενώ παρά το γεγονός ότι η εταιρεία προχώρησε στην αντικατάστασή τους, μάλλον τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hankyoreh, η Samsung πιθανόν να προχωρήσει στην οριστική διακοπή των πωλήσεων του συγκεκριμένου smartphone και να επιχειρήσει την αποκατάσταση των οικονομικών απωλειών μέσω ενίσχυσης της εμπορικής προώθησης των μοντέλων Galaxy S7 και Galaxy Note 5.

samsung1.jpg

Η ίδια η εταιρεία μάλιστα προχώρησε σε μια δραματική έκκληση ζητώντας από τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το Samsung Galaxy Note 7 να μην τον χρησιμοποιήσουν.

«Επειδή η ασφάλεια των καταναλωτών παραμένει η προτεραιότητά μας, η Samsung καλεί όλους τους συνεργάτες της παγκοσμίως να σταματήσουν τις πωλήσεις και τις ανταλλαγές του Galaxy Note 7 ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα. Όσοι έχουν αγοράσει ένα Galaxy Note 7 ή το έχουν αντικαταστήσει πρέπει να το κλείσουν, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη συσκευή και να εκμεταλλευθούν τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα (σ.σ. αποζημίωση ή αντικατάσταση με άλλη συσκευή)», αναφέρει η ανακοίνωση της Samsung.

Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ζητήσει να σταματήσουν οι πωλήσεις της συσκευής, αλλά και οι ανταλλαγές προβληματικών συσκευών του ίδιου τύπου, ενώ γίνεται διερεύνηση προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα.

samsung (1).jpg

Στις 5 Οκτωβρίου, κάτοχος κινητού Galaxy Note 7, το οποίο είχε ήδη αντικατασταθεί, πήρε... φωτιά μέσα σε αεροπλάνο της Southwest Airline, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα άνδρας από το Κεντάκι των ΗΠΑ υποστήριξε ότι ξύπνησε και βρήκε στην κρεβατοκάμαρα του γεμάτη καπνούς εξαιτίας του Galaxy Note 7, το οποίο μάλιστα είχε ήδη αντικαταστήσει.

Αρχικά, η Samsung είχε πως ότι τα συγκεκριμένα κινητά εκρήγνυνται γιατί υπάρχει ελάττωμα στις μπαταρίες, όμως ακόμα και μετά την αντικατάστασή τους το πρόβλημα συνεχίστηκε, οπότε τώρα τρέχει να μαζέψει τη ζημιά που έχει προκληθεί στο κύρος, αλλά και στη μετοχή της.