​Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο δεύτερο κατά σειρά debate, το οποίο αναμφίβολα ήταν πιο ενδιαφέρον από το προηγούμενο και αυτό γιατί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, αν και βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για τα χυδαία και σεξιστικά του σχόλια εναντίον των γυναικών, κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να βάλει στο τραπέζι σοβαρά ζητήματα όπως η Συρία και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Οι εντάσεις δεν έλλειψαν και σε αυτό το debate με τον Ντόναλντ Τραμπ να κάνει παράπονα στους δημοσιογράφους που συντ��νιζαν τη συζήτηση γιατί η Χίλαρι Κλίντον δεν σταματούσε όταν τελείωνε ο χρόνος και δεν την σταματούσαν ούτε εκείνη.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μπαίνοντας οι δύο υποψήφιοι δεν αντάλλαξαν χειραψία, ενώ αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως μπορεί ο ίδιος να μίλησε άσχημα για τις γυναίκες, ο Μπιλ Κλίντον όμως ήταν εκείνος που έκανε πράξη τα δικά του λόγια, ενώ αλληλοκατηγορήθηκαν για ψέματα και απέφευγαν να απαντούν ευθέως στις ερωτήσεις.

Ειδικά για το επίμαχο βίντεο στο οποίο κάνει χυδαία σχόλια εναντίον των γυναικών, ο Τραμπ ζήτησε και πάλι συγγνώμη, ενώ έκανε λόγο ότι πρόκειται για συζήτηση αποδυτηρίων.

«Έχω σεβ��σμό για τις γυναίκες. Κανείς δε σέβεται τις γυναίκες περισσότερο από μένα. Λυπάμαι», είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

«Έχω σκεφτεί αυτό το video πολύ τις τελευταίες 48 ώρες. Πότε δεν είχα σκεφτεί πως ένας υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δεν είναι ικανός να γίνει πρόεδρος. Με τον Ντόναλντ δεν συμβαίνει αυτό. Δεν έχει τα προσόντα να γίνει πρόεδρος», είπε η Χίλαρι και πρόσθεσε:

«Είπε ότι το video δεν αντιπροσωπεύει την ουσία. Αλλά αντιπροσωπεύει αυτό που είναι. Τον είδαμε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να βρίζει τις γυναίκες, να τις βαθμολογεί, στο πρώτο debate μίλησε με τα χειρότερα λόγια για την πρώην Μις Υφήλιος. Αυτός είναι ο Τραμπ. Στόχευσε τους Αφροαμερικανούς, τους Ισπανόφωνους, τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Αυτός είναι ο Τραμπ. Αλλά εμείς δεν είμαστε αυτό. Πρέπει να στείλουμε μήνυμα πως η Αμερική είναι μεγάλη γιατί σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Γιατί έχει πολυμορφία. Αυτή είναι η Αμερική που αγαπάω και θα υπηρετήσω».

Φυσικά, ο Τραμπ δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση της Χίλαρι.

«Δεν ήθελα να το πω αλλά θα το πω, αν βγω πρόεδρος, θα δώσω εντολή στον γενικό εισαγγελέα να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος σου. Θα σε βάλω φυλακή» της είπε.

Η συζήτηση έφτασε στο μεταναστευτικό, με τον Ντόναλντ Τραμπ να επαναλαμβάνει ότι θα τους στείλει όλους πίσω, ενώ για την Κλίντον είπε ότι έχει κακή κρίση και δεν πρέπει να γίνει πρόεδρος.

Όταν η συζήτηση έφτασε στα όσα αποκάλυψε το Wikileaks, η Χίλαρι έκανε λόγο για κυβερνοεπιθέ��εις Ρώσων για να επηρεαστούν οι εκλογές υπέρ του Τραμπ, ενώ όταν ρωτήθηκε για το σκάνδαλο με τα 33.000 απόρρητα email είπε ότι μετανιώνει και δε θα το ξαναέκανε.

Η τελευταία όμως ερώτηση ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά με έναν πολίτη να ρωτά τους δύο υποψηφίους αν σέβεται ο ένας τον άλλο.

«Σέβομαι τα παιδιά του. Έχουν ��οβερές ικανότητες και είναι αφοσιωμένα και αυτό λέει πολλά για τον ίδιο τον Ντόναλντ. Δεν συμφωνώ με τίποτα απ' όσα λέει. Σαν μητέρα και γιαγιά είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα», είπε η Χίλαρι και ο Τραμπ απάντησε:

«Θεωρώ τη δήλωσή της για τα παιδιά μου κοπλιμέντο. Δεν ξέρω αν το εννοεί, αλλά το θεωρώ κοπλιμέντο. Θα πω για τη Χίλαρι πως δεν το βάζει κάτω, δεν παραιτείται και είναι μαχήτρια. Μάχεται σκληρά και αυτό είναι ένα πολύ καλό γνώρισμά της».