​Η χαρά μετατράπηκε σε θρήνο και δυστυχία για μια ακόμα φορά στη Συρία, όταν καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια κουρδικού γάμου στην πόλη αλ Χάσακα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο γαμπρός.

Την ευθύνη για το λουτρό αίματος ανέλαβε ο ISIS που με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «επιτέθηκε εναντίον μιας συγκέντρωσης Κούρδων μαχητών με αυτόματα όπλα κι ένα γιλέκο με εκρηκτικά στην περιφέρεια της πόλης αλ Χάσακα».

«Ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα σε μια αίθουσα στο χωριό Ταλ Ταουίλ, βόρεια της Χάσακας, όπου γινόταν ο γάμος ενός μαχητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 πολίτες, ανάμεσά τους και ο γαμπρός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες καλεσμένων στο γάμο:

«Τη στιγμή που το ζευγάρι αντάλλασσε όρκους, είδα έναν άνδρα που φορούσε ένα χοντρό μαύρο γιλέκο να περνάει δίπλα μου. Το θεώρησα πολύ περίεργο και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ��γινε μια τεράστια έκρηξη. Ο κόσμος έπεσε κάτω, κατόπιν έβλεπα παντού διαμελισμένα πτώματα», είπε ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, με κάποια από τα συριακά ΜΜΕ να ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 30.

Η αίθουσα, όπου πραγματοποιείτο η γ��μήλια τελετή καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη, ενώ παντού υπάρχουν αίματα, σκορπισμένα παπούτσια, μακάβριες αποδείξεις του αιματοκυλίσματος που συνέβη εκεί.

Η Χάσακα, που ελέγχεται σχεδόν ολόκληρη από τις κουρδικές δυνάμεις, γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους.