Σενάριο πολεμικής ταινίας του Χόλυγουντ θυμίζει η ζωή της 7χρονης Μπάνα από την Συρία. Το κοριτσάκι, το οποίο ζει στο ανατολικό Χαλέπι, μεγαλώνει με ήχους βομβών και όπλων, βιώνοντας καθημερινά τον φόβο των αεροπορικών επιδρομών.

banasss.jpg

polemos2.jpg

banas.jpg

Η Μπάνα με τα αδερφάκια της

Την στιγμή που άλλα παιδάκια της ηλικίας της παίζουν με παιχνίδια, πηγαίνουν σχολείο και χαίρονται την ζωή, η μικρή Μπάνα μένει κλεισμένη στο σπίτι, στέκεται μπροστά από το παράθυρο και προσπαθεί με τα χεράκια της να καλύψει τα αυτιά της για να πάψει να ακούει τον εκκωφαντικό θόρυβο από τις βόμβες που πέφτουν μέσα στο σκοτάδι.

Μόνη της παρηγοριά, στην φρίκη, είναι το twitter, στο οποίο γράφει καθημερινά εδώ και ένα μήνα, για όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα της, καθώς η Μπάνα δεν πάει από πέρυσι στο σχολείο λόγω του πολέμου.

polemos.jpg

«Θέλω την ειρήνη» ήταν το πρώτο της tweet, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλα συγκλονιστικά μηνύματα όπως: «Φοβάμαι πολύ ότι θα πεθάνω απόψε... Δεν μπορώ να βγω έξω λόγω των βομβαρδισμών, παρακαλώ σταματήστε τους βομβαρδισμούς, «Επιτρέψτε μου να μάθω αγγλικά και μαθηματικά», «Πέρυσι το σχολείο μου βομβαρδίστηκε, πολλοί φίλοι μου σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν. Ήμουν τυχερή που επέζησα. Φοβάμαι τις βόμβες».

Με την βοήθεια της μητέρας της, η Μπάνα κάνει αναρτήσεις που έχουν τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων, εντός και εκτός Συρίας, συγκεντρώνοντας χιλιάδες οπαδούς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Το τελευταίο βίντεο που ανάρτ��σε η 7χρονη την δείχνει το πρωί της Δευτέρας, αγκαλιά με τα αδέρφια της στο κρεβάτι.

«Γεια σου κόσμε, είμαστε ακόμα ζωντανοί», λέει η Μπάνα.

untitled.png

Η μητέρα της μικρής που λέγεται Φατεμέχ, έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις, καθώς πολλοί την έχουν κατηγορήσει ότι χρησιμοποιεί το παιδί της για να προωθήσει πολιτικά μηνύματα.

Ωστόσο, η Φατεμέχ μιλώντας στο BBC είπε ότι «όλες οι λέξεις προέρχονται από την καρδιά. Όλα είναι απλά η αλήθεια».

Όπως είπε, η οικογένεια της είναι σε απελπιστική κατάσταση. Σύμφωνα με την μητέρα της Μπάνα, τα φρούτα και τα λαχανικά στην αγορά εξαντλούνται, ο γιος της πήγε στο νοσοκομείο πρόσφατα, και δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέσα για την ιατρική του φροντίδα.

Η μητέρα της μικρής, είπε ότι η Μπάνα άνοιξε το λογαριασμό «γιατί δεν καταλαβαίνει, γιατί ο κόσμος δεν μας βοηθάει. Θέλει ο κόσμος να ακούσει τη φωνή μας».

«Δεν είμαστε τρομοκράτες. Δεν είμαστε ISIS. Είμαστε όλοι αθώοι εδώ» τονίζει.

38D7AA1900000578-3809920-Better_times_Bana_s_home_city_of_Aleppo_pictured_before_the_war_-a-2_1475053374184.jpg

38D7A8E100000578-3809920-image-a-21_1474986815188.jpg

banasw.jpg

banass.jpg