​Με κινηματογραφική ταινία μοιάζει η περιπέτεια του Βρετανού Μπρετ Άρτσιμπλατ, ο οποίος κατά τη διάρκεια διακοπών στην Ινδονησία έπεσε από μια βάρκα, χωρίς σωσίβιο και επί 29 ώρες πάλευε να μείνει ζωντανός χωρίς καμιά βοήθεια, έχοντας να αντιμετωπίσει καρχαρίες, τσούχτρες και πεινασμένους γλάρους που του επιτίθονταν για να του φάνε τα μάτια.

Ο ίδιος περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο βιβλίο του που κυκλοφορεί σήμερα τα όσα έζησε τις εφιαλτικές αυτές 29 ώρες.

390A19A700000578-0-image-a-2_1475445629138.jpg

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013: «Έχουν περάσει 19 ώρες από όταν έπεσα από τη βάρκα που θα μας πήγαινε με τους φίλους μου σε ένα νησί της Ινδονησίας. Πώς κατάφερα να επιζήσω; Καθόμουν στην άκρη της βάρκας, όταν ξαφνικά έχασα τις αισθήσεις μου. Αισθάνομαι μεγάλη δίψα και κούραση. Τα μάτια μου κλείνουν και ξαφνικά κάτι με χτυπά στο κεφάλι. Είναι ένας γλάρος π��υ πετά γύρω μου και μου επιτίθεται στο πρόσωπο. Αρχικά νομίζω ότι ονειρεύομαι, αλλά μετά τον βλέπω να έρχεται καταπάνω μου για να μου ξεριζώσει τα μάτια και τα αυτιά μου. Μετά από λίγο έρχεται και δεύτερος γλάρος που μου επιτίθεται, ενώ ξαφνικά βλέπω δύο σκοτεινές σκιές να εξαφανίζονται μέσα στη νύχτα», γράφει στο βιβλίο του.

Η επίθεση από τους γλάρους δεν είναι όμως το μοναδικό που θα έχει να αντιμετωπίσει.

«Όπως πασχίζω για να μείνω στην επιφάνεια αισθάνομαι ηλεκτρισμό να διαπερνάει το κορμί μου. Ένας οξύς πόνος με χτυπά στο στήθος και στο λαιμό μου, ενώ το δέρμα μου γεμίζει φουσκάλες. Μόλις με έχουν τσιμπήσει τσούχτρες», συνεχίζει.

Το κορμί του καίγεται από τα τσιμπήματα, το κορμί του τρέμει και την ίδια ώρα καρχαρίε�� αρχίζουν να κολυμπούν γύρω του.

38EAB8F700000578-0-Brett_Archibald_pictured_top_left_was_on_a_tour_boat_off_the_coa-a-3_1475445636649.jpg

Μετά από 22 ώρες αγωνίας, τη στιγμή που οι δυνάμεις του δείχνουν να τον εγκαταλείπουν, βλέπει φώτα από την ακτή. Μαζεύει όση δύναμη του έχει απομείνει και αρχίζει να κολυμπά προς το μέρος τους.

Κολυμπά 23 ώρες, και ξαφνικά ένα πλοίο εμφανίζεται μπροστά του, το πλοίο της σωτηρίας. Αρχίζει να κολυμπά προς το μέρος του. Ο καπετάνιος τον βλέπει και αρχίζει να του φωνάζει για να τον κρατήσει ξύπνιο. Μετά από 29 ώρες καταφέρνει να βγει ζωντανός από την περιπέτειά του.

Όπως είπε, η εικόνα των παιδιών και της γυναίκας του, του έδιναν κουράγιο όταν αισθανόταν ότι οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν. Τέλος καλό, όλα καλά. Μένει η ανάμνηση του εφιάλτη και η ευχή να μην ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.