​Μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού, με την υποστήριξη της Ρωσίας, για την ανακατάληψη του Χαλεπιού, οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι αντάρτες δίνουν σκληρές μάχες στο κέντρο και στα βόρεια της πόλης αυτής, ανέφεραν πηγές και των δύο πλευρών, καθώς και μια οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου.

Ωστόσο οι πληροφορίες για το αποτέλεσμα των σημερινών μαχών είναι αντικρουόμενες. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια πηγή του συριακού στρατού ανέφεραν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλάβει εδάφη στα βόρεια του Χαλεπιού καθώς και κτίρια στο κέντρο της πόλης.

Πηγές των ανταρτών, από την άλλη, διαψεύδουν ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις προελαύνουν στα βόρεια αφού κατέλαβαν την Πέμπτη τον καταυλισμό Χανταράτ. Ένας αξιωματικός των ανταρτών υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός στρατός κατέλαβε τη συνοικία Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι, στο κέντρο της πόλης, αλλά κατόπιν αναγκάστηκε να αποσυρθεί.

Ένα αντλιοστάσιο στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι βομβαρδίστηκε, γεγονός που συνιστά άλλο ένα πλήγμα για το σύστημα υδροδότησης της πόλης που έχει ήδη υποστεί μεγάλες ζημιές. Το Παρατηρητήριο επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση, όμως μια στρατιωτική πηγή είπε ότι οι αντάρτες το ανατίναξαν. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των ανταρτών στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι και στη γειτονική συνοικία Μιντάν.

Η ισλαμιστική οργάνωση Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπ�� Αλ Νόσρα) ανακοίνωσε ότι οκτώ μαχητές της σκοτώθηκαν στις μάχες στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι.

Το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στη Βρετανία, έκανε λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις και συνεχείς μάχες στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι, μια περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στην Παλιά Πόλη του Χαλεπιού.

Λουτρό αίματος καταγγέλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) κάλεσε τη Συρία και τη Ρωσία να θέσουν τέρμα ��στο λουτρό αίματος» στο Χαλέπι, καθώς τα αεροπλάνα «ρίχνουν κατά ριπάς βόμβες στην πόλη».

«Όλο το ανατολικό Χαλέπι έχει γίνει ένας τεράστιος στόχος», δήλωσε ο διευθυντής επιχειρήσεων των MSF Σίσκο Βιγιαλόνγκα, ο ��ποίος κάλεσε «τη συριακή κυβέρνηση και τους συμμάχους της να θέσουν τέρμα στους βομβαρδισμούς που προκαλούν λουτρό αίματος μεταξύ των αμάχων.

»Τα αεροσκάφη του συνασπισμού του οποίου ηγείται η Συρία ρίχνουν κατά ριπάς βόμβες στην πόλη», πρόσθεσε ο επικεφαλής των MSF, ο οποίος εκτίμησε ότι «η συριακή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τους συστηματικούς βομβαρδισμούς και η Ρωσία, ως αναντικατάστατος πολιτικός και στρατιωτικός σύμμαχος της Συρίας, έχει την ευθύνη να ασκήσει την επιρροή της προκειμένου να το σταματήσει αυτό».

Μεταξύ 21 και 26 Σεπτεμβρίου, τα νοσοκομεία του Χαλεπίου που βρίσκονταν ακόμη σε λειτουργία δέχθηκαν περισσότερους από 822 τραυματίες, από τους οποίους τουλάχιστον 221 παιδιά, και παρέλαβαν περισσότερους από 278 νεκ��ούς, από τους οποίους τουλάχιστον 96 ήταν παιδιά, ανέφεραν οι MSF, επικαλούμενοι την υγειονομική διεύθυνση του ανατολικού Χαλεπίου.