​Απίστευτη θλίψη και οργή προκαλεί το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά το σκληρό πρόσωπο του πολέμου στη Συρία.

Τα βομβαρδιστικά έχουν ισοπεδώσει την ανταρτοκρατούμενη πόλη Ιντλίμπ. Σπίτια μετατρέπονται σε σωρούς ερειπίων και άνθρωποι εγκλωβίζονται στα χαλάσματα.

Οι διασώστες της ανθρωπιστικής οργάνωσης Λευκά Κράνη σπεύδουν στο σημείο για να σώσουν τους αμάχους. Ανάμεσά τους και ένας Σύρος εθελοντής διασώστης που μαζί με άλλους παλεύει με το χρόνο, τη σκόνη και τα συντρίμμια για να σώσει ένα μωρό, το οποίο φέρεται να είναι μόλις ενός μηνός.

Επί τέσσερις ώρες, ακούραστος επιμένει να σκάβει για να το φέρει και πάλι στο φως και όταν ��ο καταφέρνει το σφίγγει στην αγκαλιά του και ξεσπά σε λυγμούς.

Το μωράκι έχει σταματήσει να κλαίει, νιώθοντας τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της αγκαλιάς του διασώστη, ενώ οι τραυματιοφορείς του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Σε κάποιο σημείο μάλιστα που ο διασώστης κλαίει γοερά, το μωράκι απλώνει το χεράκι του προς το πρόσωπό του.

Τα Λευκά Κράνη έχουν προταθεί για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το έργο τους καθώς έχουν συμβάλει στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων, θυμάτων των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.