​Το γύρο του κόσμου κάνει η συγκινητική ιστορία ενός Σύρου πρόσφυγα, που έδρασε ως από μηχανής Θεός και έσωσε το γάμο ενός ζευγαριού, στον Καναδά!

Λίγες ώρες πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, η Τζο Ντου βρέθηκε χωρίς… νυφικό, καθώς το φερμουάρ έσπασε και ουδείς από τους παριστάμενους γνώριζε πώς να το φτιάξει, ούτε υπήρχε ράφτης διαθέσιμος καθώς ήταν Κυριακή.

Μεταξύ των προτάσεων που «έπεσαν» στο τραπέζι ήταν κι αυτή της φωτογράφου του γάμου, Λίντσεϊ Κάλτερ, που συνέστησε να πάνε σε γειτονικό σπίτι και να ζητήσουν παραμάνες.

syrian-refugee-wedding2.jpg

Η βοήθεια ήρθε όντως από το ��πίτι του γείτονα και είχε… ονοματεπώνυμο: στο σπίτι του φιλοξενείται, εδώ και λίγες μέρες, μια οικογένεια προσφύγων από τη Συρία, με τον πατέρα, Ιμπραχίμ Χαλίλ Ντούντου, να είναι… ράφτης εδώ και 28 χρόνια!

syrian-refugee-helps-sew-bride-into-her-wedding-dress-guelph-cambridge-waterloo (620x578).jpg

Χρησιμοποιώντας διαδικτυακή μηχανή μετάφρασης, μιας και δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, ο Ιμπραχίμ έφτιαξε το νυφικό της Τζο και η Λίντσεϊ απαθανάτισε τη στιγμή, την οποία έκανε γνωστή με ανάρτησή της στα social media. «Αισθάνομαι δέος για τις οικογένειες, που καλωσορίζουν αγνώστους στα σπίτια και τις ζωές τους και εμπνέομαι από την ανθεκτι��ότητα του συριακού λαού. Είμαστε πραγματικά ευλογημένοι», έγραψε.

«Ήμασταν τόσο τυχεροί που συνέβη σε εμάς», δήλωσε ο γαμπρός, Έρλ Λι, ενώ ο Ιμπραχίμ δήλωσε ενθουσιασμένος και χαρούμενος «που βοήθησα τους Καναδούς μέσα από την καρδιά μου»!

5656ο0.jpg