​Χαμός επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Χόμποκεν στο Νιου Τζέρσει στις ΗΠΑ, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) τρένο εκτροχιάστηκε και «μπούκαρε» μέσα!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει πεθάνει ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 75 με κάποιους από αυτούς να είναι σοβαρά.

λκ.jpg
Επιβάτες που διασώθηκαν ανέβασαν φωτογραφίες από το σημείο στο διαδίκτυο. Όπως βλέπετε, το τρένο ισοπέδωσε τα πάντα στο πέρασμα του, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Μεταλλικά τμήματα, καλώδια και συντρίμμια είναι οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος στον σταθμό.

tra2.jpg
«Το τρένο μου μόλις «εισέβαλε» στο σταθμό Χόμποκεν», έγραψε ένας επιβάτης στο Twitter. «Τυχερή που είμαι ζωντανή. Είμαστε στο δεύτερο βαγόνι του τρένου που προσέκρουσε στο Χόμποκεν», έγραψε μία γυναίκα.

160929091616-02-new-jersey-hoboken-transit-exlarge-169.jpeg
Όπως αναφέρουν αμερικανικά δίκτυα το τρένο «εισέβαλε» στην αίθουσα αναμονής με αυξημένη ταχύτητα με τους μηχανοδηγούς να μην μπορούν να σταματήσουν την πορεία του.

Τα δρομολόγια των τρένων και του μετρό στο Χόμποκεν έχουν διακοπεί και εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών δήλωσε στο δίκτυο NBC ότι συγκεντρώνει πληροφορίες για το περιστατικό.

160929094238-07-new-jersey-hoboken-transit-exlarge-169.jpg
Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία, άνδρες της πυροσβεστικής και αστυνομικές δυνάμεις που εξετάζουν τις συνθήκες του εκτροχιασμού ώστε να καταλήξουν στα αίτια του δυστυχήματος.

tra4.jpg
Οι διασώστες έχουν στήσει μία αυτοσχέδια κλινική στον εξωτερικό χώρο του σταθμού, στην οποία έχουν μεταφερθεί οι σοβαρά τραυματίες.

160929093737-05-new-jersey-hoboken-transit-exlarge-169.jpg
Ο σταθμός έχει εκκενωθεί και υπάρχουν αναφορές ότι τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να απεγκλωβίζουν επιβάτες από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας, ενώ έχει σημειωθεί και μερική κατάρρευση της στέγης του σιδηροδρομικού σταθμού.