​Ο τρόμος και ο πανικός ζωγραφίστηκε στα πρόσωπα των κατοίκων της περιοχής Γκλάστοουν στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, όταν η γη σείστηκε και ο τόπος φωτίστηκε ξαφνικά από τη συντριβή ενός τεράστιου μετεωρίτη.

Κάμερες κυκλοφορίας κ��τέγραψαν την τροχιά της πύρινης βολίδας στη Γη, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν φωτογραφίες στα social media, γράφοντας ότι τραντάχτηκαν τα σπίτια τους.

Έντρομοι μάλιστα αρκετοί κάτοικοι κάλεσαν την αστυνομία, πιστεύοντας αρχικά ότι έγινε σεισμός, κάτι που απέκλεισε το Geoscience Australia, με το πλήρωμα του Higgins Storm Chasing να αναφέρει ότι ήταν μετεωρίτης.

«Το φως ήταν ορατό από το Χάρβεϊ Μπέι μέχρι το Γίπουν και η πρόσκρουση έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή του Γκλάστοουν και του Μπόιν Άιλαντ», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους στο facebook.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι είδαν μια φλεγόμενη σφαίρα να πέφτει από τον ουρανό και να εξαφανίζεται στη θάλασσα.

Μάλιστα ένας από αυτούς έγραψε στο Facebook ό��ι είδε ένα εκτυφλωτικό φως και αισθάνθηκε μια έκρηξη πριν αρχίσει να τρέμει το σπίτι του.

«Έμοιαζε με πεφταστέρι και φώτισε την παραλία. Λίγο αργότερα ακούστηκε μεγάλος θόρυβος. Ήταν απίστευτη εμπειρία», έγραψε.