​Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έκανε ο βιογράφος της βασιλικής οικογένειας, Ίνγκριντ Σιούαρντ για τα όσα συνέβησαν στην κηδεία της Νταϊάνα, υποστηρίζοντας πως ο πρίγκιπας Κάρολος φοβόταν ότι θα τον δολοφονήσουν.

«Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν εξαιρετικά νευρικός γιατί ήταν ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός. Σκεφτόταν ότι θα μπορούσε κάποιος να βγάλει ένα όπλο και να τον δολοφονήσει εκεί στην κηδεία της Νταϊάνα. Οι δρόμοι του Λονδίνου ήταν πολύ ήσυχοι. Μπορούσε κανείς να ακούσει μια καρφίτσα να πέφτει. Μπορούσες να ακούσεις όσα έλεγε ο κόσμος. Έλεγαν "κοιτάξτε τον, κοιτάξτε τον". Ήταν αρκετά δυσάρεστο. Σε όλη τη διαδρομή μπορούσε να ακούσει ό,τι έλεγαν για εκείνον και δεν π��στευε ότι θα τα καταφέρει», είπε ο Σιούαρντ στο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Χένλεϊ.

00BA8A5600000190-3808422-Prince_Charles_was_extremely_nervous_when_walking_through_crowds-m-4_1474914225990.jpg

Αρκετά ανήσυχη όμως εκείνη τη μέρα ήταν και η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της, Ντίκι Άρμπιτερ.

Τότε, η βασίλισσα είχε δεχτεί έντονη κριτική γιατί όταν έγινε γνωστός ο τραγικός θάνατος της Νταϊάνα παρέμεινε στη Σκωτία και δεν επέστρεψε στο Λονδίνο για να συμπαρασταθεί στα εγγόνια της.

«Έγινε στόχος από τα μέσα ενημέρωσης επειδή παρέμεινε στο Balmoral. Δεν ήταν νευρική αλλά ανησυχούσε ως προς την υποδοχή που θα της επιφύλασσαν», είπε ο Άρμπιτερ, ο οποίος επιτέθηκε στον αδελφό της Νταϊάνα, κατηγορώντας τον για υποκρισία.

00BC50F200000190-3808422-image-a-1_1474913385132.jpg
«Είχε πολύ κακή σχέση με τον αδερφό της. Όταν τα πράγματα δεν της πήγαιναν καλά, είχε παρακαλέσει τον αδερφό της για ένα από τα σπίτια στο κτήμα του. Της αρνήθηκε με το σκεπτικό πως θα μαζεύονταν τα μίντια. Έτσι η σχέση τους όταν πέθανε δεν ήταν καθόλου καλή. Και όμως αυτός ο νεαρός στάθηκε στο Abbey Westminster και μιλούσε για την αγαπημένη του αδερφή. Ήταν λίγο υποκριτικό», είπε.