​Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την αστυνομία ��ης Σάρλοτ των ΗΠΑ δύο βίντεο (ένα από κάμερα μέσα στο περιπολικό και ένα από κάμερα ενσωματωμένη στη στολή αστυνομικού) από τη στιγμή της δολοφονίας του Κιθ Λαμόντ Σκοτ.

Ο Αφροαμερικανός άνδρας δολοφονήθ��κε μπροστά στα μάτια της γυναίκας του. Επί τέσσερις συνεχόμενες νύχτες, διαδηλώσεις και ταραχές συγκλόνισαν την πόλη μετά το επεισόδιο αυτό, το πιο πρόσφατο περιστατικό αστυνομικής βαρβαρότητας εναντίον των μαύρων στις ΗΠΑ.

scott.JPG

Η αστυνομία επιμένει ότι το θύμα οπλοφορούσε και αρνήθηκε να πετάξει το πιστόλι του και ότι είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και συγκεκριμένα μαριχουάνα.

Το θέμα όμως είναι ότι στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν φαίνεται καν η στιγμή των πυροβολισμών. Μόνο ακούγονται τέσσερις από αυτούς.

tyityju.jpg

Εκτός από τα video, η αστυνομία της Σάρλοτ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το όπλο που φέρεται να είχε μαζί του ο Σκοτ αλλά και ένα τσιγάρο μαριχουάνας που φέρεται να είχε μαζί του.

scott3.JPG

scott4.JPG

Η σύζυγός του επιμένει πως ο άνδρας της δεν είχε όπλο και το μοναδικό πράγμα που κρατούσε στα χέρια του ήταν ένα βιβλίο!

Τα δύο τελευταία χρόνια η ένταση στις φυλετικές σχέσεις έχει κλιμακωθεί στη χώρα, που συγκλονίζεται κάθε τόσο από τους θανάτους αφροαμερικανών, συχνά άοπλων, από πυρά αστυνομικών.