​Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων δημοσιογράφων με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν ο τελευταίος ενοχλήθηκε - ζητώντας να κλείσουν οι κάμερες - απο την ερώτηση που του απηύθυναν για το αν επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών στην συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν.

Το συμβάν σημειώθηκε χθες έξω από το ξενοδοχείο "The Peninsula” όπου διαμένει ο Τούρκος πρόεδρος στο κεντρικό Μανχάταν και πριν την συνάντηση των δύο ηγετών.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας πριν εισέλθει στο ξενοδοχείο κινήθηκε προς την μεριά των Ελλήνων και Κυπρίων ��ημοσιογράφων όπου βρίσκονταν και Τούρκοι δημοσιογράφοι. Την ώρα που συνομιλούσε με τους Τούρκους δημοσιογράφους ρωτήθηκε από τον ΑΝΤ1 για το αν στην ατζέντα της συνάντησης θα ήταν το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Ο κ. Τσαβούσογλου, και ενώ του κάναμε εξαρχής γνωστό ότι είμαστε Έλληνες δημοσιογράφοι, φανερά ενοχλημένος απέφυγε να απαντήσει ζητώντας να μάθει την ιδιότητα μας.

Όταν οι δημοσιογράφοι του έδειξαν τις διαπιστεύσεις του ΟΗΕ και ένας εξ αυτών του φώναξε ότι ήταν από την Κύπρο του απάντησε με υποτ��μητικό ύφος: "Δεν σας ξέρω και δεν κάνω σχόλια. Ήρθα εδώ ��α δω φίλους μου και χωρίς την άδεια μου..." και έτεινε αμέσως το χέρι του και κατέβασε την κάμερα...