Στα ανοιχτά του Ρασίντ (Ροζέτα) στην επαρχία Μπεχέιρα της βόρειας Αιγύπτου, βυθίστηκε σκάφος που μετέφερε 600 πρόσφυγες και μετανάστες (Αιγύπτιους, Σουδανούς, Ερυθραίους και Σομαλούς), οι οποίοι επιχε��ρούσαν από τις αιγυπτιακές ακτές να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο ώστε να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 43 νεκροί (ανάμεσα τους 20 άνδρες, 10 γυναίκες και 1 παιδί), ενώ οι διασώστες έχουν ανασύρει 154 άτομα, που σημαίνει πως περίπου άλλοι 400 άνθρωποι αγνοούνται ακόμα.

Σε ένα σημείο ελέγχου της ακτοφυλακής στο Ρασίντ, όπου η Μεσόγειος συναντά τον ποταμό Νείλο, δεκάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί, αγωνιώντας να λάβουν νέα για συγγενείς τους που αγνοούνται.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποιος ήταν ο προορισμός του σκάφους, με αξιωματούχους να τονίζουν ότι πιστεύουν ότι ταξίδευε προς την Ιταλία. Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ τόνισε πως θα διατεθούν όλες οι πιθανές πηγές για την επιχείρηση διάσωσης, διαμηνύοντας πως οι υπεύθυνοι για το ναυάγιο θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.