Μετά τα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, ο κόσμος φοβάται να ταξιδέψει σε μεγάλες πόλεις της γηραιάς ηπείρου. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, θα δείτε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την τουριστική ύφεση που υφίστανται χώρες, όπως η Γαλλία.

Ο φόβος των τζιχαντιστών πλανάται πάνω από την Ευρώπη. Δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί όπως η Γαλλία, η Γερμανία και το Βέλγιο, έχουν δει αισθητή πτώση αφίξεων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες από διεθνή πρακτορεία στη Daily Mail.

Πλέον, ο κόσμος δεν επιλέγει τον προορισμό του με βάση τα ενδιαφέροντά του ή τις τιμές, αλλά με το αν αποτελεί στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων ή όχι.

Κατακόρυφη πτώση των ξενοδοχειακών κρατήσεων βλέπουν μεγαλουπόλεις που ανέκαθεν αποτελούσαν τουριστικό πόλο έλξης, όπως: το Λονδίνο, το Παρίσι, οι Βρυξέλλες, το Άμστερνταμ και η Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η πληρότητα των ξενοδοχείων στο Παρίσι είναι κάτω του μέσου όρου, ενώ μετά την επίθεση της Νίκαιας, μειώθηκε κι άλλο.

Αναλυτές δεδομένων του ForwardKeys reported σημειώνουν ότι:

Για τη Νίκαια οι αεροπορικές κρατήσεις παρουσιάζουν πτώση της τάξης του 57%, ενώ για τη Γαλλία στο σύνολό της, η πτώση κυμαίνεται στο 20%. Πτώση 31%, όμως, παρατηρείται ΚΑΙ στην Τουρκία.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, η Γαλλία, φοβούμενη νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, έβαλε στρατιώτες με.. μαγιό να φυλάνε τις παραλίες, ενώ στη Νίκαια απαγορεύτηκαν οι μεγάλες τσάντες στην παραλία για λόγους ασφαλείας.