Τουλάχιστον 35 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 60 τραυματίστηκαν σε νέα επίθεση του Ισλαμικού Κράτους που έγινε βόρεια της Βαγδάτης κοντά σε σιιτικό τέμενος. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, τη φονική επίθεση πραγματοποίησαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας.

Η επίθεση στο μαυσωλείο του Σαγίντ Μοχάμεντ μπιν Αλί αλ-Χαντί αναζωπύρωσε φόβους μιας κλιμάκωσης της βίας μεταξύ σιιτών και σουνιτών στο Ιράκ. Οι σιίτες μουσουλμάνοι αποτελούν πλειοψηφία στο Ιράκ αλλά οι σουνίτες πλειοψηφούν στις βόρειες και δυτικές περιφέρειες, μεταξύ των και στη Σαλαχουντίν, όπου βρίσκεται το μαυσωλείο.

Ο προεξέχων σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ-Σάντρ διέταξε την πολιτοφυλακή του, την Ειρηνευτική Ταξιαρχία, να αναπτυχθεί γύρω από το μαυσωλείο κοντά στη πόλη Μπάλάντ, περίπου 93 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης. Η πολιτοφυλακή του έχει αναπτυχθεί επίσης και στην Σαμάρα, την πόλη όπου βρίσκεται το μνημείο του Ιμαμ Αλί αλ-Χαντί, πατέρα του Σαγίντ Μοχάμεντ. Το 2006, μια βομβιστική ενέργεια κατέστρεψε τον χρυσό θόλο του ναού αφιερωμένο στον Αλί αλ-Χαντί και τον άλλο του γιο, Ιμαμ Χασάν αλ-Ασκάρι, δημιουργώντας ένα κύμα θρησκευτικής βίας.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star!