​Πανικός επικράτησε το πρωί της Τρίτης, σε σταθμό τρένου στο Μόναχο, όπου άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτες. Από την φρικιαστική επίθεση τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ένας πέθανε. To περιστατικό συνέβη στον σταθμό Grafing ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Ένας 27χρονος επιτέθηκε σε ορισμένους επιβάτες με ένα μαχαίρι. Φαίνεται ότι ο δράστης αρχικά τραυμάτισε έναν αλλον άνδρα μέσα στο τρένο, μετά βγήκε στον σταθμό και επιτέθηκε τραυματίζοντας σοβαρ�� έναν άλλον άνδρα, μετά εγκατέλειψε τον σταθμό,διέσχισε την πλατεία μπροστά του και μετά τραυμάτισε άλλους δυο άνδρες, που βρίσκονταν πάνω στα ποδήλατά τους.

Ο Έλληνας ιδιοκτήτης ταβέρνας που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης μίλησε στο STAR και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές. «Ένας φίλος μου ήταν ανάμεσα στα θύματα. Είναι βαριά τραυματισμένος» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Μια κοπέλα άκουσε ουρλιαχτά αλλά δεν έδωσε σημασία γιατί το πρωί περνάνε μεθυσμένοι από το σταθμό».

Τα κίνητρά του δράστη παραμένουν άγνωστα αν και μάρτυρες δήλωσαν ότι τον άκουσαν να φωνάζει "ο Αλλάχ είναι μεγάλος" πριν επιτεθεί.

Οι πρώτες έρευνες ��ης αστυνομίας δεν εντόπισαν συνεργούς του δράστη ή σχέσεις του με εξτρεμιστικούς ισλαμιστικούς κύκλους. Αντίθετα στους αστυνομικούς φάνηκε να πάσχει από διανοητικές διαταραχές και ίσως την ώρα της επίθεσης να τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Όταν συνελήφθη δεν φορούσε παπούτσια.