Με την Αθήνα να περιλαμβάνεται μεταξύ των προορισμών, αρχίζουν σήμερα οι πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, δώδεκα ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι πτήσεις που θα γίνουν θα είναι πολύ λιγότερες απ’ ότι συνήθως, οι επιβάτες θα χρησιμοποιούν ένα προσωρινό χώρο για το check-in και η ασφάλεια θα είναι ενισχυμένη, ενώ πλήρης λειτουργία του αναμένεται το Καλοκαίρι.

«Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε εκείνη την μαύρη μέρα. Επαναλειτουργία του αεροδρομίου, ακόμη και εν μέρει, τόσο γρήγορα, αποτελεί σημάδι ελπίδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, Αρνό Φάιστ, ανακοινώνοντας ότι σήμερα, Κυριακή, θα γίνουν τρεις πτήσεις, όλες της Brussels Airlines, με προορισμό, κατά σειρά αναχώρησης, την Αθήνα, τη Λισαβόνα και το Τορίνο.

Θυμίζουμε πως στις τρομοκρατικές επιθέσεις σε αεροδρόμιο και μετρό, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκαν 36 άτομα (συμπεριλαμβανόμενων και των τρομοκρατών) και τραυματίστηκαν 340, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν τις πτήσεις τους σε τοπικά αεροδρόμια ή γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα την Ολλανδία και τ�� Γερμανία.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Από αυτό διακινούνται ετησίως 23,5 εκατομμύρια επιβάτες και 489.000 τόνοι φορτίου, ενώ συνδέει την βελγική πρωτεύουσα, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, με 226 πόλεις σε όλο τον κόσμο μέσω 77 διαφορετικών αεροπορικών εταιριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκάρει για τις επιθέσεις ο Αμπντεσλάμ: «Αν ήθελα θα υπήρχαν περισσότερα θύματα»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πώς οι τζιχαντιστές σκόρπισαν ΤΡΟΜΟ και ΑΙΜΑ στην Ευρώπη- Τα ΛΑΘΗ της αστυνομίας

ΣΑΛΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ: Το «Charlie Hebdo» κοροϊδεύει τα θύματα των Βρυξελλών!