​Οι βελγικές δικαστικές αρχές έδωσαν σήμερα το πράσινο φως για την έκδοση στη Γαλλία του Σαλάχ Αμπντεσλάμ ο οποίος κατηγορείται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Ένας συνήγορος του Αμπντεσλάμ δήλωσε νωρίτερα ότι ο πελάτης του ήρε τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει αρχικά και εμφανίζεται πρόθυμος να συνεργαστεί με τις γαλλικές αρχές.

"Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ επιθυμεί να παραδοθεί στις γαλλικές αρχές", είπε ο Σεντρίκ Μουάς στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τη βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία το Παρίσι και οι Βρυξέλλες θα συζητήσουν τώρα τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν στη διαδικασία της έκδοσης.

Μετά τη σύλληψή του στις 18 Μαρτίου ο Αμπντεσλάμ απάντησε αρχικά σε κάποια ερωτήματα των ανακριτών αλλά στη συνέχεια άσκησε το δικαίωμά του να σιωπήσει.

Το αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ εξετάστηκε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών από το Συμβούλιο Εφετών των Βρυξελλών.

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση αυτή αλλά ένας δικαστής πήγε στη φυλακή της Μπριζ όπου κρατείται για να του πάρει κατάθεση.

"Δεδομένης της ρητής συγκατάθεσης του Σαλάχ Αμπντεσλάμ να παραδοθεί στις γαλλικές αρχές, με βάση τον νόμο ήταν υποχρεωτικό να καταθέσει σε ομοσπονδιακό δικαστή.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών κατέστη άνευ αντικειμένου και η έκδοση του έγινε δεκτή", ανέφερε η εισαγγελία.