​Ένα κορίτσι, η Νάντια Μουράντ Μπασί Τάχα, υπήρξε ένα από τα πολλά θύματα της μανίας των τζιχαντιστών. Έπεσε στα χέρια τους, βασανίστηκε και βιάστηκε μέχρι λιποθυμίας. Έκανε όμως κάτι… σημαντικό. Επιστράτευσε όσες δυνάμεις τις είχαν απομείνει, πίστεψε ότι θα δραπέτευε από τη «φυλακή» στην οποία την έκλεισαν, και μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα, τελικά τα κατάφερε! Η 21χρονη πλέον κοπέλα, δραστηριοποιείται στον αγώνα για την προστασία των προσφύγων από τον ISIS και μάλιστα, σήμερα συνάντησε και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η νεαρή κοπέλα ανήκει στην εθνοθρησκευτική ομάδα των Γεζίντι, που έχει στοχοποιηθεί από τους τζιχαντιστές. Ήταν φοιτήτρια και ζούσε στο χωριό Kocho του βόρειου Ιράκ, απ’ όπου απήχθη τον Αύγουστο του 2014, και μεταφέρθηκε στη Μοσούλη.

nadia-murad-basee-taha.jpg
Όπως είπε η ίδι��, απήχθη από έναν άνδρα που είχε σύζυγο και κόρη. Tην πήρε ως σκλάβα και την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο. Τρεις μέρες μετά, τα κορίτσια μοιράστηκαν στους μαχητές του ISIS. Η κοπέλα ήταν μία από τις 5.000 γυναίκες Γεζίντι, οι οποίες απήχθησαν από τις οικογένειες τους και δόθηκαν ως σκλάβες του σεξ στους τζιχαντιστές. Στο χωριό της, εκείνη τη μέρα, οι τζιχαντιστές σκότωσαν 312 ανθρώπους μέσα σε μια ώρα και άρπαξαν τις νεότερες γυναίκες με σκοπό να τις κάνουν σκλάβες του σεξ.

«Κάποιες γυναίκες αυτοκτόνησαν. Εγώ δεν σκέφτηκα ποτέ να το κάνω αυτό. Δεν ήθελα να αυτοκτονήσω αλλά ήθελαν να με σκότωναν καλύτερα» είχε πει στο περιοδικό Time.

nadia-murad-basee-taha-yazidi-isis-hostage-reuters-301215.jpg
Σε ομιλίες της, η 21χρονη αποκάλυψε ότι την εξανάγκαζαν να προσεύχεται… πριν τη βιάσουν. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να δραπετεύσει, ξυλοκοπήθηκε άγρια και βιάστηκε ομαδικά από έξι τζιχαντιστές μέχρι που λιποθύμησε. Αυτή ήταν η τιμωρία της. Τα εγκλήματα στο σώμα της εις το όνομα του Ισλάμ συνεχίστηκαν μέχρι… που πια δεν ένιωθε τίποτα.

Η κοπέλα κατάφερε να διαφύγει το Νοέμβριο του 2014, μετά από τρεις μήνες κακοποίησης και βασανιστηρίων. Ακολούθησε το δρόμο μέσω ενός στρατοπέδου προσφύγων και ζήτησε άσυλο στη Στουτγκάρδη.

To κορίτσι από τότε δραστηριοποιείται στη διάσωση των υπόδουλων Γεζίντι και στην απελευθέρωση της γης τους από τους μαχητές του ISIS.