​Η πρώην σύζυγος του αρχηγού της τζιχανιστικής οργάνωσης, Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι, με τον οποίο έχει αποκτήσει μια κόρη, δήλωσε ότι θέλει να εγκατασταθεί στην Ευρώπη για να ζήσει εκεί ελεύθερη!

«Θέλω να ζήσω σε μια ευρωπαϊκή χώρα, όχι σε αραβική. Θέλω να ζήσω ελεύθερη» δηλώνει η 28χρονη Σάτζα Αλ-Ντουλάιμι, σε συνέντευξή της που δημοσιεύει σήμερα η σουηδική εφημερίδα Expressen.

«Μου έχουν βάλει την ετικέτα του τρομοκράτη ενώ απέχω μακράν απ�� αυτό» λέει με λύπη η Σάτζα που αφέθηκε ελεύθερη πριν από μερικούς μήνες από φυλακή του Λιβάνου, όπου κρατείτο από το 2014 μαζί με τα παιδιά της.

Η κοπέλα κατάγεται από αστική ιρακινή οικογένεια. Όπως αναφέρει ο πρώτος της γάμος ήταν με Ιρακινό που υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του Σαντάμ Χουσεϊν. Μαζί απέκτησαν δίδυμα.

Όταν έμεινε χήρα, ξαναπαντρεύτηκε το 2008 τον Μπαγντάντι, τον οποίο περιγράφει ως έναν "απλό οικογενειάρχη", καθηγητή πανεπιστημίου, που αγαπά τα παιδιά.

Ο άνδρας της πολεμά τότε στις τάξεις της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και μετά στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος». Το 2010 αναλαμβάνει τα ηνία του ΙΚ. Οι Αμερικανοί υπόσχονται αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποι��ν δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του ή στον θάνατό του.

Η Σάτζα δεν ξέρει πώς έγινε ανώνατος στέλεχος της πιο επικίνδυνης τρομοκρατικής οργάνωσης στον κόσμο, αφού τον εγκατέλειψε ενώ ήταν έγκυος, μόλις τρεις μήνες μετά τον γάμο τους.

«Η τελευταία μας συνομιλία ήταν το 2009. Με ρώτησε αν ήθελα να γυρίσω πίσω, αλλά εγώ είχα πάρει την απόφασή μου. Πού είναι το λάθος μου σε όλα αυτά; Τον παντρεύτηκα το 2008. Τώρα έχουμε χωρίσει» τονίζει.

Η 7χρονη κόρη της, Χάγκαρ, εξηγεί από την πλευρά της, ότι θέλει να πάει στην Ευρώπη για να «σπουδάσει». Μια αντιπαραβολή DNA επιβεβαίωσε ότι είναι πράγματι παιδί του 44χρονου Ιρακινού αλ-Μπαγντάντι.

Η Σάτζα Αλ-Ντουλάιμι είναι ξαναπαντρεμένη, αυτή τη φορά με Παλαιστίνιο, με τον οποίο έχει ένα παιδί.