​Το αίτημα της αστυνομίας για προφυλάκιση του 59χρονου Αιγύπτιου αεροπειρατή της Κύπρου ο οποίος αναστάτωσε όλον τον κόσμο την Τρίτη αποφάσισε σήμερα το επαρχιακό δικαστήριο της Λάρνακας.

Το πρωί της Τετάρτης εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης το οποίο αναλόγως της πορείας της ανάκρισης μπορεί να ανανεωθεί. Αν ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις η αστυνομία μπορεί να ζητήσει την κράτηση του απατεώνα αεροπειρατή μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

156fb7a1781bfa.JPG
Ο Σεΐφ Ελντιν Μουσταφά εμφανίστηκε ψύχραιμος και υποστήριξε πως ο λόγος που οδηγήθηκε στην αεροπειρατεία ήταν τα παιδιά του.

«Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω όταν για τόσα χρόνια δεν μου επιτρέπουν να έρθω να δω τη γυναίκα και τα παιδιά μου;», φέρεται να είπε ο 59χρονος ο οποίος το 1994 είχε απελαθεί από την Κύπρο και το όνομα του βρισκόταν στον κατάλογο των ατόμων στα οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος στη Κυπριακή Δημοκρατία.

Να σημειωθεί ότι ο 59χρονος έκανε αεροπειρατεία σε αιγυπτιακό αεροσκάφος που εκτελούσε την εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια- Κάιρο.

Πειρατής11.JPG
Ανάγκασε τον πιλότο, απειλώντας επιβάτες και πλήρωμα πως θα αναταραχθούν, να αλλάξει πορεία και να προσγειώσει το αεροπλάνο στην Λάρνακα της Κύπρου.

Εκεί, εκτυλίχθηκε ένα απίστευτο εξάωρο θρίλερ με ομηρία 7 ατόμων… το οποίο είχε αίσιο τέλος με τον αεροπειρατή να παραδίνεται στις κυπριακές αρχές.

Τελικά, όλο αυτό αποδείχθηκε λίγο έως πολύ… «μούφα», καθώς δεν ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, όπως είχε γίνει γνωστός, αλλά φορούσε ζώνη με θήκες κινητών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένας εκ των ομήρων έβγαλε χαμογελαστός selfie με τον 59χρονο αεροπειρατή!

Οικοδόμος, πατέρας 4 παιδιών και παππούς ο αεροπειρατής-Είχε χάσει το ένα του παιδί σε τροχαίο

Η αεροπειρατεία της Κύπρου μέσα από ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- Το χρονικό του ΤΡΟΜΟΥ