Κάποτε ζούσαν σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις σαν απλοί πολίτες. Ξαφνικά, μεταμορφώθηκαν σε… τρομοκράτες του isis!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση του Σινταρθα Νατρ, ο οποίος έγινε ο νέος… Τζιχαντι Τζον! Ο εν λόγω Τζιχαντιστής μεγάλωσε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο βόρειο Λονδίνο, όπου εργαζόταν ως πλασιέ. Πριν από δύο χρόνια διαδήλωνε σε αστυνομικό τμήμα της Βρετάνιας για συλλήψεις μουσουλμάνων.

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Οι πάλαι ποτέ νομοταγείς πολίτες, πλέον είναι τζιχαντιστές που σκορπούν το θάνατο. Έχουν πυρήνες σε Λονδίνο, Μπέρμιγχαμ, Σεν ντενί (Παρίσι), Βερολίνο, Κοπεγχάγη, Ρότερνταμ και στο Ντίνσλακεν της Γερμανίας. Οι περιοχές αυτές, «γεννούν» τρομοκράτες που με τη σειρά τους εκπαιδεύουν νεότερους.

Ανατριχίλα προκαλεί ο Σαμσεντίν, ο οποίος παρουσιάζεται σε ντοκιμαντέρ του Channel 4, να τρώει πίτσα βλέποντας βίντεο με αποκεφαλισμούς από τζιχαντιστές και να... ξεκαρδίζεται στα γέλια! Οι Βρετανικές αρχές, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να αποδείξουν τη σύνδεσή του με το isis κι έτσι συνέχισε ανενόχλητος το έργο του.

Η ελαστικότητα των ευρωπαϊκών αρχών και η ανικανότητά τους στη διαχείριση πληροφοριών, δημιουργεί τεράστια κενά. Κάτω από τη μύτη των αρχών έδρασε κι ο “Big A”, Δανός πολίτης, ο οποίος μπήκε στους κόλπους του τζιχάντ. Ταξίδεψε σαν τουρίστας από την Κοπεγχάγη ως τη Συρία με το μίνι βαν του, μεταφέροντας πολεμικό εξοπλισμό. Διέ��χισε δυόμιση χιλιάδες χιλιόμετρα ευρωπαϊκών δρόμων μέχρι το τελώνιο Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, χωρίς να τον ενοχλήσει κάνεις!


Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR!