Πυροβολισμοί έπεσαν στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου. Οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν "να αναζητήσουν καταφύγιο" εντός του κτιρίου. Η αστυνομία κάλεσε επίσης όσους βρίσκονταν στο χώρο έξω από το συγκρότημα να καλυφθούν όπου μπορούν.

Αρχικά, το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι το Καπιτώλιο έχει αποκλειστεί λόγω μιας ενδεχόμενης απειλής για την ασφάλεια.

Untitled+8.jpg
Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας του Καπιτωλίου απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, είπε όμως ότι η υπηρεσία θα εκδώσει σύντομα μια ανακοίνωση για το θέμα. Εντωμεταξύ αποκλείστηκε και ο Λευκός Οίκος, μετά τις πληροφορίες ��χετικά με πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο που μεταδόθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Σύμφωνα με το CNN, ένας άνδρας επιχείρησε να περάσει ένα όπλο από τους ανιχνευτές μετάλλων στην είσοδο του Κέντρου Επισκεπτών. Όταν ακούστηκε το σήμα συναγερμού ο δράστης -στην προσπάθεια να μην υποστεί έλεγχο- τράβηξε όπλο. Τότε ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε. Από τα θραύσματα της σφαίρας τραυματίστηκε μια γυναίκα πολιτικός , ενώ ο άντρας μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματι��μένος στο νοσοκομείο.

Ο ένοπλος συνελήφθη στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου, ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο το φρουραρχείο του Καπιτωλίου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Ομπάμα υποδέχεται κόσμο για τον εορτασμό του Καθολικού Πάσχα.

Η αστυνομία της Ουάσινγκτον κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

καπ.jpg